Luleå stift, Svenska kyrkan

Luleå stifts biskop går under klubban!

Dela

Första, andra, tredje ... det budas just nu friskt på Luleå stifts biskop Åsa Nyström. "Det må vara vågat att lägga ut sig själv på auktion, det är väl vanligare att auktionera ut en servis eller en tavla", säger Åsa Nyström. Men varför vill hon bli såld till högstbjudande?

Under årets fasteaktion som årligen anordnas av Act Svenska kyrkan och som pågår mellan 14 februari och 28 mars samlar man in pengar för att hjälpa de miljoner människor som tvingas att leva i extrem fattigdom och hunger.  Målet är att på bara 6 veckor samla in 30 miljoner kronor.

I vanliga fall organiserar engagerade personer aktiviteter i Svenska kyrkans församlingar, även i Luleå stift, som bidrar till insamlingen men i år sker detta till största del digitalt på grund av pandemin.

Ett exempel på det är samarbetet med auktionsajten Tradera där man i år kan auktionera ut föremål eller tjänster där förtjänsten går till fasteaktionen 2021 "Under samma himmel" (just nu pågår över 100 annonser till förmån för fasteaktionen).

Många av Svenska kyrkans biskopar har också auktioner igång. Här kan man "ropa in" Växjö stifts biskop Fredrik Modéus hockeyspel, Stockholm stifts biskop Andreas Holmbergs hemstickade Jesus-vantar eller ärkebiskop Antje Jackeléns servis.

Men Luleå stifts biskop Åsa Nyström sticker ut hakan och auktionerar ut ... sig själv!

- Det må vara vågat att lägga ut sig själv på auktion, det är väl vanligare att auktionera ut en servis eller en tavla, men jag sneglade på vår socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som förra året samlade in en bra summa till Musikhjälpen. Kanske är det några som faktiskt vill ha ett gott samtal och en härlig promenad med mig med till för mån för Act Svenska kyrkans fasteaktion? Det är utomhus många av de viktiga samtalen blivit till för mig under denna pandemi.

Budet för en promenad med biskopen är efter två dagar uppe i 2 550 kronor. Ledande budgivare återfinns i Lund (!) tätt följd av en budgivare från Luleå.

Här hittar du biskopens annons på Tradera.

Nyckelord

Kontakter

Alexandra Nyman
Pressekreterare
070-377 29 52

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum