Region Norrbotten

Luleås vaccinationsmottagning flyttar från Alcatraz till Hertsön

Dela

Denna vecka startar flytten från Alcatraz. Från och med tisdag 10 maj finns vaccinationsmottagningen Luleå på Hertsöns hälsocentral.

Alla som från och med 10 maj har en bokad tid för vaccination mot covid-19 är välkomna till Hertsöns hälsocentral. Under nästa vecka sker inga vaccinationer i Luleå.

– Alcatraz har fungerat riktigt bra när vi haft väldigt många att vaccinera. Nu minskar behovet och då kan vi flytta in i egna lokaler. Hertsöns hälsocentral är lätt att nå med väldigt bra bussförbindelser, säger Pia Näsvall, Hälso- och sjukvårdsdirektör.

Följ skyltning och anvisning till parkering vid Hertsöns hälsocentral om du måste använda bil. Att åka kollektivt, gå eller cykla rekommenderas för den som har möjlighet. Luleå Lokaltrafiks linje 1 och 5 går till hållplatsen Hertsöns hälsocentral efter Hertsövägen.

Ta med legitimation samt godkänt munskydd vid vaccinationstillfället. Hälsodeklaration finns att fylla i på vaccinationsmottagningen. För att undvika trängsel är det bra att inte komma för tidigt, det räcker att vara på plats 10 minuter innan bokad tid för vaccination.

Allmän drop-in för vaccination gäller fortsatt för de som ännu inte fått dos 1 eller dos 2 från 12 års ålder. Det gäller även för dos 3 från 18 års ålder. De som ska ha dos 4 bokar tid digitalt eller via telefon. Öppettider och bokning finns på 1177.se

Vaccinationsmottagningen Luleå
Hertsöns hälsocentral
Lillstrandsvägen 2C
(ingång på baksidan)

Kontakter

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum