Djurens Rätt

Lundabon Hannah vinner ungdomspris för sitt djurrättsengagemang

Dela

På Djurens Rätts rikskonferens i Stockholm i helgen delades årets ”Eldfluga” ut, ett pris som ges till en ung aktivist och djurvän inom organisationen. 20-åriga Hannah Blücher från Lund belönades för sin strävan att göra Lund till en mer djurvänlig kommun.

Hannah Blücher från Lund
Hannah Blücher från Lund

Besöker du stadsparken i Lund kan du numera se skyltar som uppmanar besökarna att inte mata fåglarna med bröd då det inte är bra för djuren. Skylten sitter där mycket tack vare Hannah som genom sitt engagemang i Djurens Rätt Lund gjort flera insatser för att göra kommunen mer djurvänlig.

En märkbart rörd Hannah fick ta emot priset på scen under rikskonferensen och sa att det nästan kändes som att vinna en Oscar.

­– Detta fyller mig med den styrka och beslutsamhet som behövs för att fortsätta att göra skillnad och driva utveckling framåt för djuren. Jag vill tacka alla andra som engagerar sig för djuren, att skapa ett mer djurvänligt samhälle är en förändring som vi driver många tillsammans, säger Hannah Blücher.

Eldflugan är ett Djurens Rätts aktivistpris för unga djurvänner och medlemmar i Djurens Rätt från 14 tom 25 år. Priset tilldelas någon som uppvisar ett glödande engagemang för djuren och som utstrålar den kraft och energi som behövs för att göra skillnad.

– Vi vill uppmuntra unga att engagera sig för att driva igenom förändring och att andra unga ska se att de kan påverka sin kommun. Hannah har drivit lokalpolitiska frågor i Lund och visat att det går att göra skillnad för djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Motiveringen till Eldflugan 2018

Årets pris tilldelas en av Djurens Rätts starkast lysande aktivister, nämligen 20-åriga Hannah Blücher från Lund! Hannah är en eldfluga i sin rätta bemärkelse, hon utstrålar ett engagemang och en drivkraft som på riktigt gör skillnad. Med stor kunskap har hon drivit flera frågor som förbättrat situationen för djur i Lunds kommun, som exempelvis påskpynt fritt från fjädrar och att Stadsparken har fått skyltar om att en inte ska mata fåglarna med bröd. Hannah fortsätter ständigt att kämpa och ger mycket av sin tid och energi till lokalavdelningen i Lund och organisationen i helhet.

Kontakter

Bilder

Hannah Blücher från Lund
Hannah Blücher från Lund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Efter agerandet i Danmark kräver nu Djurens Rätt att även den svenska regeringen stänger ner pälsdjursfarmerna5.11.2020 14:17:52 CETPressmeddelande

Igår meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen att den danska pälsdjursindustrin stänger ner till följd av smittspridningen på minkfarmerna. I Sverige har corona-smitta nu konstaterats på tio minkfarmer. I ett öppet brev till Landsbygdsminister Jennie Nilsson menar organisationen Djurens Rätt att regeringen snarast måste vidta samma åtgärder i Sverige.

Minkfarmer stängs ned i Nederländerna på grund av covid-19 – åtgärder behövs i smittade Sverige26.10.2020 11:35:25 CETPressmeddelande

Enligt nederländska och danska experter är det sannolikt att flera anställda på minkfarmer fått covid-19 från just minkar. Att en minkfarm nu påträffats smittad i Sverige är extremt oroväckande. Med anledning av riskerna för både djurhälsa och människohälsa yrkade bland andra Djurens Rätt för en global stängning av alla minkfarmer redan i början av juni. Enbart nederländska politiker har lyssnat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum