Umeå kommun

Lundabron stängs tillfälligt

Dela

Den 25 och 26 maj utför Umeå kommun planerat underhållsarbete på Lundabron. Under den tiden kommer bron att vara tillfälligt avstängd. – Det här är ett årligt återkommande underhållsarbete, som syftar till att hålla bron i fortsatt bra skick, berättar Lisa Kers, gatuingenjör på Umeå kommun.

Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun

Lundabron stängs av tillfälligt i båda riktningar, för både fotgängare och cyklister, mellan klockan 9 och 15 tisdag 25 och onsdag 26 maj. Övrig tid hålls bron öppen men med begränsad framkomlighet.

– Bron används flitigt av Umeåborna, därför försöker vi göra avstängningen så kort som möjligt, berättar Lisa Kers.

Lundabron är Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. Den öppnades i december 2019 och är 179 meter lång. Pylonerna sträcker sig 30,2 meter upp och frihöjden under bron är 5,9 meter.

– Vi vill uppmana alla som rör sig i området i området att respektera avspärrningarna. Det är inte tillåtet för obehöriga att beträda arbetsområdet och vi är tacksamma för att de som rör sig i området ställer upp på detta, säger Lisa Kers.

För mer information, kontakta:
Lisa Kers
Gatuingenjör, Umeå kommun
090-16 53 56

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Måltidsinformation inom förskola, skola och äldreomsorg i Umeå finns nu som öppna data3.6.2021 18:06:34 CEST | Pressmeddelande

Vill du veta hur mycket mat som kastas i soporna i form av matsvinn eller hur många måltider som serveras i Umeå kommun en vanlig veckodag? Se hur många procent av maten i förskolan som är ekologisk eller vad en måltid i äldreomsorgen kostar? Nu finns information publicerad på kommunens portal för öppna data. Där kan du själv söka den information du är intresserad av.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum