LundaEkonomer och Marias Mixed segrare i Korpen Stockholms kval i Sweden Floorball Cup

Dela
LundaEkonomerna IBK Ungdom, vinnare SFC-kvalet i Stockholm
LundaEkonomerna IBK Ungdom, vinnare SFC-kvalet i Stockholm

I helgen avgjordes Korpen Stockholms kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Efter en dag med många spännande matcher var det till slut LundaEkonomerna IBK Ungdom i herrklassen och Marias Mixed i mixklassen som segrade. De är därmed kvalificerade till riksfinalen i turneringen som spelas i värmländska Kil den 25-26 januari 2019.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I lördagens kvalturnering som Korpen Stockholm arrangerade deltog elva herrlag, två damlag och två mixlag.

I herrklassen känns segrarna igen från fjolåret. LundaEkonomerna IBK Ungdom lyckades nämligen försvara titeln och därmed knipa platsen i riksfinalen för andra året i rad. Laget fick dock kämpa rejält för att bärga segern.

– Det var dramatiskt redan i gruppspelet, säger Viktor Fellnäs i herrklassvinnaren LundaEkonomerna IBK Ungdom. Vi låg under mot Loko 1.6 med 1-2 när det var två minuter kvar. Då plockade vi målvakten, gick ikapp och vann med 3-2! Sen mötte vi Loko 1.6 i finalen också. Även då blev det otroligt jämnt, men till slut lyckades vi gå ifrån och vinna med 3-1.

Mix och damklassen slogs ihop till en grupp av fyra lag där final spelades mellan ettan och tvåan i gruppen. Där vann Marias Mixed både gruppen och även den efterföljande finalmatchen mot Pansarvagnarna. Segersiffrorna skrevs till hela 5-1. De två damlagen, Pumorna och Team Spirit går också vidare till riksfinalen i damklassen och finalförlorarna i Pansarvagnarna får en plats som Lucky Loosers.

Det är nämligen så att två lag från varje klass tar sig vidare till riksfinalen. Förutom vinnarlaget så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till riksfinalen som ”Lucky Loosers”. I Stockholm föll lotten på finalförlorarna Loko 1.6 i herrklassen medan ovan nämnda Marias Mixed fick det i mixklassen. Dessa gör därmed segrarna i de respektive klasserna sällskap i riksfinalen i Kil i januari.

Ansvarig hos arrangören Korpen Stockholm, Mattias Drotz, var nöjd med dagen.

– Det har varit en intensiv och väldigt rolig dag, med många jämna och spännande matcher. Lagen har kämpat föredömligt. Nu håller jag tummarna för våra lag i riksfinalen i Kil, avslutar Mattias.

Kvalorter
Luleå 24 november
Nyköping 24 november
Stockholm 24 november
Uppsala 24 november
Karlstad 2 december
Kil 15 december
Linköping 15 december
Örebro 15 december
Borlänge 5 januari

Final
Kil 25-26 januari 2019.

Mer om Sweden Floorball Cup

Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2018/2019 arrangeras kval på nio orter i landet med stor riksfinal i värmländska Kil 25-26 januari 2019.

Kontaktperson Korpen Stockholm

Mattias Drotz
mattias.drotz@korpenstockholm.se 
08-699 63 84

Nyckelord

Kontakter

Bilder

LundaEkonomerna IBK Ungdom, vinnare SFC-kvalet i Stockholm
LundaEkonomerna IBK Ungdom, vinnare SFC-kvalet i Stockholm
Ladda ned bild
Vinnare mixklass SFC Stockholm, Marias Mixed
Vinnare mixklass SFC Stockholm, Marias Mixed
Ladda ned bild

Dokument

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Erik Söderberg vald till ny förbundsordförande i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet18.5.2020 08:02:00 CESTPressmeddelande

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har fått en ny förbundsordförande. Vid förbundsmötet den 17 maj valdes 39-årige Erik Söderberg till ny ordförande och han tar över efter Jan Johnsson som haft posten i fyra år. -Väldigt roligt och inspirerande. Korpen står för ett inkluderande och är det kompletterande förbund som idrottsrörelsen behöver, säger Erik Söderberg.

Telia Idrotts- och Fritidsförbund får fart på kollegorna med digital träning6.5.2020 14:41:46 CESTPressmeddelande

Hur kan man på ett smart och effektivt sätt inspirera sina kollegor att träna och motionera nu när en stor del av Sverige jobbar hemifrån? Jo, genom att koppla lättillgänglig vardagsmotion i lagform till en digital utmanings-app. Telia Idrotts- och Fritidsförbund, TIF, har tillsammans med Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nu i maj startat den digitala hälsoutmaningen Korpen TIF Challenge. Under sex veckor kommer över 500 deltagare i 75 olika TIF-lag att utmana varandra i massor av former av vardagsmotion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum