Lundhags/Brav Sweden AB

Lundhags trotsar butiksdöden - öppnar butiker i Göteborg och Stockholm

Dela
Lundhags går mot strömmen och öppnar sina första Brand Stores på Östra Hamngatan 33 i Göteborg och på Kungsgatan 33 i Stockholm. Målet är att fördjupa relationerna med storstadsborna och stärka varumärket i en tid där konkurrensen hårdnar allt mer på webben.
Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags
Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags

- Under pandemin har allt fler storstadsbor fått upp ögonen för friluftsliv vilket skapar en bra grogrund för att etablera en hybridbutik som både säljer och reparerar sina produkter samt erbjuder olika inspirerande aktiviteter som ska få fler människor att upptäcka och ta hand om naturen, säger Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags.

Antalet fysiska butiker fortsätter att minska. Det senaste butikskartläggningen från HUI (www.hui.se)  visar att det fanns 530 färre butiker i landet förra året, jämfört med 2020. Mellan 2017 och 2021 har antalet kedjeanslutna butiker inom klädhandeln minskat med 23% och inom sport och fritid med 9%.

- Det går inte att bortse ifrån att konkurrensen inom e-handeln ökar i takt med att allt fler företag flyttar över sin affär till webben, samtidigt som butiker läggs ner. En stor utmaning framöver blir att optimera relationen och skapa synergier mellan den fysiska och den digitala butiken, säger Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags.

Lundhags är starkt förknippat med vandring och sina outslitliga kängor och är av naturliga skäl starka på landsbygden och då framför allt i norr där man har Fabriksbutik med skomakeri. Nu vill man även få storstadsborna att upptäcka såväl friluftslivet som Lundhags produkter genom de nya butikerna som ligger på välkända adresserna i Göteborg och Stockholm. Lundhags egna skomakare från Järpen, produktexperter och ambassadörer kommer med jämna mellanrum att inspirera och dela med sig av kunskap i butiken.

- Butikerna ska visa vilka vi är och ska etablera relationer med människor i storstäderna. Webben som kanal är bra på mycket, men kan aldrig ersätta det fysiska mötet mellan människor, säger Caroline Karlström.

Hållbarhet har alltid varit viktig en del av Lundhags DNA då grundtanken med produkterna är att de ska hålla länge, gärna en livstid. Lundhags kängor kommer med livstids garanti och är gjorda för att kunna repareras. 

- Många av våra kunder har sina kängor under hela livet och utvecklar en speciell relation till dem, just denna relation är kärnan i Lundhags och det är den kärnan vi tar vidare till alla kategorier såsom kläder, ryggsäckar, långfärdsskridskor, säger Caroline Karlström.

FAKTA:
Öppningsdatum: 8 december i Göteborg och under det första kvartalet 2023 i Stockholm
Butiksyta: ca 320 kvm per butik

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags
Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lundhags/Brav Sweden AB
Björnnäsbacken 15
115 42 Stockholm

http://lundhags.com

Om Lundhags
Lundhags grundades 1932 då Jonas Lundhag startade ett litet skomakeri på Frösön utanför Östersund. Jonas tillverkade tåliga kängor som skulle hålla en livstid - en ambition som leder oss än idag. Vi har fört Jonas arv vidare och tillverkar även kläder och ryggsäckar för vandring och friluftsliv samt långfärdsskridskor och turpjäxor. Vi vill bidra till en hållbar utveckling genom att inspirera människor att komma ut i naturen samt använda slitstarka produkter som håller länge och som kan lagas. Lundhags har skomakeri, butik och kontor i Järpen i Jämtland, butik i Insjön i Dalarna samt kontor i Fiskartorpet i Stockholm.  Lundhags ingår av BRAV-koncernen.www.brav.com. Mer om Lundhags www.lundhags.com

Följ Lundhags/Brav Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lundhags/Brav Sweden AB

Nå blir det lettere å bære tungt – Lundhags lanserer nye komfortable ryggsekker5.5.2023 10:53:28 CEST | Pressmeddelande

Lundhags lanserer nye ryggsekker som skal gjøre fotturer enklere, mer behagelig og litt mer luksuriøse – og dermed tiltrekke nye målgrupper til naturen. Hemmeligheten bak den gode bærekomforten er det nye bæresystemet, som gjør det mulig å justere og tilpasse sekken til ulike kroppstyper og turforhold på en bedre måte enn tidligere. Det er også et tydeligere fokus på lettere sekker enn tidligere.

Nu ska det bli lättare att bära tungt - Lundhags lanserar nya bekväma ryggsäckar2.2.2023 12:05:40 CET | Pressmeddelande

Lundhags lanserar nya ryggsäckar som ska göra vandringen lättare, bekvämare och lite lyxigare och därmed locka ut nya målgrupper i naturen. Hemligheten bakom den goda bärkomforten är det nya bärsystemet som gör det möjligt att på ett bättre sätt än tidigare kunna ställa in och anpassa ryggsäcken efter olika kroppstyper och vandringsförhållanden. Det är även ett tydligare fokus på lättare säckar än tidigare.

Lång jakt når sitt slut – här är den äldsta Lundhagskängan26.1.2023 10:15:13 CET | Pressmeddelande

Ända sedan starten 1932 har vi tillverkat kängor med målet att de ska hålla länge. Gärna en hel livstid. Men hur gammal är den äldsta Lundhagskängan egentligen? Ja, det var något vi blev nyfikna på, så i samband med att vi förra året fyllde 90 år, startade vi jakten på den äldsta Lundhagskängan. Äntligen, efter nästan ett års letande och cirka 100 inskickade bidrag, är vi glada och stolta över att kunna presentera den äldsta Lundhagskängan. I samband med invigningen av Lundhags Brand Store kl. 10 den 26 januari koras vinnaren Hans Gälldin från Sundsvall. Hans skänker sina 50 år gamla kängor som får en egen hylla i den nya butiken på Kungsgatan 33 i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum