Lunds stift, Svenska kyrkan

Luthers ungar i Lunds domkyrka

Dela

På lördag klockan 15 framför 300 körbarn från 20 församlingar i Lunds stift musikalen Luthers ungar i Lunds domkyrka.

Illustration: Lennart Runow
Illustration: Lennart Runow

Musikalen Luthers ungar utspelar sig en alldeles vanlig dag för Hans, Magdalena, Martin, Paul, Margarethe och deras föräldrar Martin Luther och Katharina von Bora år 1539 i Wittenberg. Med hjälp av sånger som Nunnan i tunnan, gyckelspel om avlatsbrev och utbildning, barnens lek Bannbulla och samtal kring bordet, berättas händelser ur Luthers liv och om reformationshistorien.

Musikalen dirigeras av kompositören själv – Karin Runow. Domkyrkoorganist Robert Bennesh ackompanjerar tillsammans med kontrabasisten Carl Johan Andersson samt riksspelmännen Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark från folkmusikduon Dråm. En dramagrupp, bestående av barn och vuxna, står för musikalens soloroller. Domkyrkokaplan Lena Sjöstrand har rollen som berättare.

Läs mer om musikalen här.

Arrangörer:
Lunds domkyrkoförsamling, Kyrkosångsförbundet i Lunds stift och Lunds stiftskansli.

För mer information:
Staffan Plantin, musikkonsulent 
Telefon: 046-15 55 47
E-post: staffan.plantin@svenskakyrkan.se

 

Camilla Lindskog
Pressekreterare, Lunds stift 
Telefon: 046-15 55 23
E-post: camilla.lindskog@svenskakyrkan.se 
www.svenskakyrkan.se/lundsstift 
www.facebook.com/lundsstiftsvenskakyrkan 
http://www.mynewsdesk.com/follow/75903

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: Lennart Runow
Illustration: Lennart Runow
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlings-verksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Konstverk av Nathan Coley öppnar upp för dialog med Lunds invånare14.11.2017 10:16Nyheter

Ett konstverk av den internationellt välkända brittiska konstnären Nathan Coley installeras i anslutning till Lunds domkyrka. Det är starten för Råängens konst- och arkitekturprogram, Lunds domkyrkas arena för samtal med allmänheten i Lund, om vad som händer på Domkyrkans marker i Brunnshög. Coleys konstverk är en ljusskulptur som heter "Heaven Is A Place Where Nothing Ever Happens” (Himmelen är en plats där ingenting någonsin händer). Efter att verket skapades 2008, har det installerats i olika kontexter på olika ställen, exempelvis på Kunstmuseum Kloster i Magdeburg (Tyskland) och i den engelska kuststaden Folkestone. Titeln på verket kommer från en sångtext av Talking Heads från 1979. ”Det finns en lång relation mellan konstnärer och Domkyrkan. Själva kyrkorummet är en konstnärlig gestaltning med spår från många tider. Det inspirerar till en fortsatt dialog med samtidskonsten. Som nu, med Nathan Coleys verk tillfälligt placerat vid Domkyrkans absid! Genom konsten kan vi dela erfaren

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum