Åre 2019

LYCKAD GENERALREPETITION INFÖR ÅRE 2019

Dela

Med planerat totalt nio tävlingar på fem dagar har det varit bråda dagar för organisationen från Åre 2019 AB och de volontärer som arbetat med Audi FIS Ski World Cup Finals 2018 i Åre.

Tyvärr ställde vädret till det lite, med snö första dagen och inställda störtloppsträningar, och söndagens slalom för herrar och damernas storslalom som fick ställas in på grund av starka vindar. Men överlag har allt fungerat enligt plan, och organisationen är väl förberedda inför nästa års tävlingar.

– Det har varit en lyckad lärdom och stora erfarenheter som vi har fått, vi är nöjda och glada. Mycket i organisationen har gått bra men det finns områden som vi kan förbättra. Det känns som vi har ett team som landat och är motiverade att leverera på nästa års alpina VM, säger Niklas Carlsson, VD FÖR Åre 2019 AB

Totalt har det varit ca 9000 besökare i området, som publik på tävlingarna och till de två eventen på torget. Detta var lite under de estimerade siffrorna vilket beror på de inställda tävlingarna på söndagen. Inför nästa år planeras kampanjer, och Åre 2019 AB hoppas att den svenska publiken sluter upp och ser tävlingarna på plats under alpina världsmästerskapet som går av stapeln 5-17 februari 2019.

Prissumman som delats ut till de sju tävlingar som genomfördes är totalt 7,2 miljoner SEK. Det har även delats ut 15 stycken kristallkulor för de olika cuperna, inklusive totalen och nationscupen.Vår egen servering av mat till volontärer, VIP och media har varit totalt 6245 portioner.

Totalt har det serverats 25 000 portioner mat till alla ackrediterade under veckan, i våra egna serveringar och på de olika hotellen runt om i byn. Inför nästa år räknar organisationen med att dessa siffror kommer att flerdubblas då vi till exempel räknar vi med 120 000 besökare och 12000 ackrediterade, inklusive 1500 volontärer.

Audi FIS World Cup Finals Åre 2018 i siffror:

Totalt antal besökare:                            9000

Totalt antal ackrediterade:                   2455

Totalt antal volontärer:                         550

Ackrediterad media på plats:               379

Nationer representerade:                     15

Totalt antal ackrediterade i team:        870

Varav totalt antal aktiva:                      150

Var med i nedräkningen inför alpina världsmästerskapet 2019: ladda ner Åre 2019-appen från Google Play eller App Store och få alla nyheter direkt i telefonen.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum