Norrköpings kommun

Lyckad övergång till distansstudier inom vuxenutbildningen

Dela

Övergången till distansundervisning inom Norrköpings vuxenutbildningar har fungerat bra. Det visar en enkätundersökning bland vuxeneleverna som gjorts av arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret.

Som en del av arbetet med att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset har all vuxenutbildning i Norrköpings kommun sedan 18 mars bedrivits som distansundervisning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret har nu sammanställt en enkätundersökning som gjorts bland eleverna. Den visar att en stor andel av eleverna tycker att övergången till distansstudier har fungerat bra.

Jag blir väldigt stolt och glad när jag ser hur snabbt våra elever klarat den här omställningen. Närmare 80 procent tycker att övergången till distansstudier har fungerat bra och över 90 procent tycker att de får det stöd de behöver. Det är bra siffror men vi jobbar naturligtvis hela tiden mot att förbättra oss ytterligare, säger Anna Häggkvist, som är rektor för den grundläggande vuxenutbildningen inom Norrköpings kommun.

Vuxenutbildningen består av flera olika  delar. Här ingår förutom den grundläggande utbildningen också bland annat utbildning på gymnasienivå och SFI, svenska för invandrare. Enkätsvaren är en sammanslagning av samtliga svar.

Det känns bra att vi snabbt har kunnat nå en situation där en så pass hög andel tycker att övergången till distansundervisning har fungerat bra och att de får det stöd de behöver. Det visar på engagerade elever och lärare som tillsammans jobbar för att få det att fungera så bra som möjligt. Jag är glad över att det också fungerar så väl för eleverna på SFI. Det hjälper dem inte bara i studierna utan skapar också förutsättningar för snabbare integration i det svenska samhället där så mycket bygger på att man har digital kompetens, säger kommunalråd Eva-Britt Sjöberg (KD).

Enligt beslut kommer distansundervisningen att pågå augusti månad ut.

Resultatet av enkätundersökningen bifogas detta utskick.

Kontakt:
Anna Häggkvist
Titel: rektor grundläggande vuxenutbildning
Telefon: 011-15 39 08

Eva-Britt Sjöberg (KD)
Titel: kommunalråd
Telefon: 076-762 03 53

________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum