Yrkesplugget i Sverige AB

Lyckade branschdagar för blivande Yrkesförare

Dela

Runt två hundra personer som alla var intresserade av yrket som yrkesförare besökte branschdagarna 12 och 13 april som gymnasie- och vuxenskolan Yrkesplugget tillsammans med TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen arrangerade i skolans lokaler i Bromma.

Första dagen var högstadie- och blivande vuxelever inbjudna att träffa lärare och elever från Yrkesplugget samt representanter från Arbetsförmedlinge, Scania och TYA. De besökande fick köra lastbilssimulator, sitta bakom ratten på splitterny Scania dragbil samt blev informerade om de utbildningar till yrkesförare som Yrkesplugget erbjuder.

Dagen efter anordnades en renodlad rekryteringsdag. Yrkesplugget hade dagen till ära bjudit in några företag  där Yrkesplugget har elever som praktiserar, och som jagar yrkesförare. Företagen som hade representanter på plats var DB Schenker, Hägerstens Åkeri, Carrier, Mathem, Polfärsk, Widrikssons och Kyl och Frysexpressen. Målgruppen för dagen var dels avgångselever men även de som har både ett och två år kvar på sin utbildning. Inbjudna var också arbetssökande utifrån med behörigthet för lastbil och släp. 

Arbetsförmedlingen som deltog med representanter båda dagarna informerade om sina utbildningar till yrkesförare. TYA:s representant berättade om regelverk, rättigheter och skyldigheter.

"Detta var ett test där vi lärde oss vad som var bra och vad vi skall ändra på till nästa gång. Men helt klart så skall vi fortsätta med aktiviteter som denna. Vi gjorde även ett försök att bjuda in studie- och yrkesvägledare, och de som kom, trots hög arbetsbelastning uppskattade aktiveteten mycket. Likaså gjorde högstadieeleverna samt de som sökte vuxenutbildning. Även företagen var nöjda med utfallet vad gällde rekryteringsdagen samt med de möten de hade med eleverna som är under utbildning till yrkesförare." Säger Börje Lundén som är marknadschef på Yrkesplugget

Nästa branschdag för yrkesförare blir i höst, datum för detta fastslås innan sommaren.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Kvarnholmsvägen 56
131 31 Nacka

08 607 10 50http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Våra kärnvärden är:  Elevfokuserade, Kompetenta, Nytänkande, Lösningsinriktade, Branschfokuserade och Mångfald.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesskola startar arbetsförmedling26.5.2020 15:52:05 CESTPressmeddelande

Arbetsförmedling är kanske ett för stort ord. Men i dessa Covid tider vill Yrkesplugget på något sätt stötta de företag där man utvecklat ett samarbetade gällande praktikplatser. Detta resulterade i webbplatsen "Träffpunkt Jobb". En plats där samarbetsföretag erhåller kostnadsfri annonsering i jakten på arbetskraft. Samtidigt blev det en plats där elever på skolan kunde lägga upp egna annonser, i sin jakt på ett arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum