Region Norrbotten

Lyckat resultat för sommarjobbskampanjen

Dela

Region Norrbotten har under våren genomfört en bred rekryteringskampanj i Sverige, Norge och Finland för att rekrytera vårdpersonal till Gällivare och Kiruna sjukhus och primärvård under sommaren 2022. Resultatet blev klart över förväntan. Tre familjer är även på väg att flytta upp från södra Sverige.

- Vi har kontrakterat 23 nya medarbetare och fler är på gång. Närmare 100 personer har hört av sig. Jättekul, säger Hillevi Isaksson Ydfjärd, barnmorska och rekryteringssamordnare för kampanjen.

Rekryteringskampanjen har främst riktat sig till utbildad sjukvårdspersonal i storstadsregionerna.

50 000 sjuksköterskor i landets större städer har fått ett personligt brev med erbjudande om sommarjobb i Gällivare och Kiruna. Region Norrbotten erbjuder gratis boende och resa för familjen, samt sommarlön med extra påslag. 

Kampanjen har bland annat synts i fackpress och på regionens kanaler i sociala medier samt i sociala medier i norra Norge och Finland. Även tidigare medarbetare, sjukvårdsutbildade pensionärer och studerande som närmar sig examen har kontaktats. Kampanjen är en pilot som ska utvärderas inför framtida rekryteringsinsatser till alla verksamheter inom regionen.

- Av de 23 som skrivit kontrakt tar 21 medarbetare med sig familjen. Och tre familjer funderar på att flytta upp till Gällivare och Kiruna. Flera har dessutom sagt att de gärna vill komma tillbaka fler gånger. Det bådar gott inför framtiden, säger Hillevi Isaksson Ydfjärd.

Alla sommarjobbare och deras familjer kommer att välkomnas och informeras om allt som händer i Gällivare och Kiruna, året runt. De personliga kontakterna och kommunikationen bakom den lyckade kampanjen ska också fortsätta, under och efter sommaren. På så vis hoppas man att skapa fler goda ambassadörer runt om i landet för regionens verksamheter och möjligheter.

– Målet var i första hand att rekrytera nya medarbetare som kan komma till oss i sommar. Om de dessutom flyttar upp, är ju familjeerbjudandet och kampanjen en riktig succé, säger Jonas Thörnqvist, chef för Division Länssjukvård 1.

Kontakter

Bilder

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum