Samhall AB

Lyckat samarbete bakom rekryteringsvåg från Samhall till Pema i Norrköping

Dela

Ett av Samhalls viktigaste uppdrag är att fungera som en språngbräda för att komma vidare i arbetslivet för den som hamnat en bit från arbetsmarknaden. I Norrköping har ett samarbete mellan Samhall och bemanningsföretaget Pema, som bland annat bemannar Stadiums lager och flera av Postnords uppdrag, fungerat så pass bra att Pema rekryterat flera personer med funktionsnedsättning från Samhall. De senaste åren har Pema rekryterat cirka 25 personer som rönt stora framgångar på sina nya arbetsplatser.

I ungefär fem år har samarbetet mellan Samhall och Pema varit igång. Grunden för samarbetet är att Samhalls medarbetare utbildas och förebereds för arbete inom Pemas lager eller e-handel – med målet att de sedan ska få en anställning hos Pema.

-       Samhall har samarbetat med Pema i många år och det finns en trygghet i att vi förstår arbetsuppgifterna som finns hos Pema. Vi vet att många av våra medarbetare kommer från ett utanförskap och att de kan få en trygg anställning hos Pema med möjlighet att klättra inom organisationen, säger Jonas Thörnros, distriktschef Samhall.

Samhalls samarbeten med arbetsgivare kan se ut på olika sätt, men som i fallet med Pema handlar det ofta om att utveckla och stärka medarbetarnas förmågor. Personer som tidigare stått långt från arbetsmarknaden erbjuds exempelvis utbildningar och truckkort via Samhall, och efter sex månader så hjälper Samhall till att marknadsföra personen mot arbetsgivare. Genom att känna medarbetarna väl så kan Samhall hjälpa till att matcha med rätt typ av jobb och arbetsgivare, och genom sina nyförvärvade kompetenser kan personen komma igång snabbt på sin nya arbetsplats. I och med det täta samarbetet med Pema har många av Samhalls tidigare anställda fått anställning på det viset.

-        Det finns stora fördelar för oss att låta människor som annars står långt ifrån arbetsmarknaden matchas och sedan få en möjlighet till anställning hos oss beroende på förutsättningarna. Vi får träffa personer som annars inte skulle sökt sig till oss och det är fantastiska resor som vi får bevittna. Vi har medarbetare som knappt vågat säga hej till en början, till att idag vara drivande projektledare och skapa stora mervärden för oss som arbetsgivare, säger Andreas Christensen, konsultchef Stadiumenheterna på Pema.

Nyckelord

Kontakter

För ytterligare information, vänligen kontakta Samhalls pressjour:
press@samhall.se, 08-553 411 30

Bilder

Länkar

Om

Samhall AB
Samhall AB

115 91 Stockholm

020-572 572http://www.samhall.se

Om Samhall AB
Samhall är Sveriges viktigaste företag. Företaget har närmare 26 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen mer än nio miljarder kronor. Företagets uppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.

Om Pema Sweden
Pema Sweden AB bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet via dotterbolaget Pema People AB inom främst verkstad, industri, lager & logistik, bygg & anläggning samt kontor. Koncernen erbjuder även tjänster inom fastighetsservice, arenadrift och utemiljöer via dotterbolaget Pema Partner AB. Pema Sweden AB är en auktoriserad bemanningskoncern som ägs av Pema Sweden AB är en auktoriserad bemanningskoncern som ägs av Varenne, Magnus Andersson och Michael Gozzi. Magnus grundade bolaget 1997 tillsammans med Pär Eriksson.www.pemasweden.se

Följ Samhall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samhall AB

Missvisande bild av Samhall i Uppdrag granskning28.4.2021 12:44:08 CEST | Pressmeddelande

Den 28 april publicerade SVT:s Uppdrag granskning ett reportage om Samhall. Reportaget handlar om vilka personer som får jobb hos oss, att kraven för att jobba på Samhall ska ha blivit för höga och att affärer ska vara viktigare än medarbetarna. Ett så viktigt uppdrag som Samhall har behöver granskas – problem ska lyftas fram och åtgärdas. Programmet tar upp ett antal berättelser om upplevda brister som är viktiga att lyssna till. Samtidigt vill vi visa hela bilden, något Uppdrag gransknings program tyvärr inte gör. Viktiga fakta har utelämnats och en missvisande och förenklad bild målas upp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum