EFN Ekonomikanalen

Lyxbåtar går mot coronaströmmen

Dela

Båtförsäljningsbranschen verkar vara en av de sektorer som fått ett lyft i och med coronakrisen. Medan många andra branscher varnar för svåra ekonomiska effekter eller till och med konkurs, rullar båtförsäljningen på uppger JAKOB ELIASSON, båtmäklare på Yachtsale.

Foto: Michael Held, Unsplash, CC-licens.
Foto: Michael Held, Unsplash, CC-licens.

”Vi tror att det beror på att det inte blir utlandssemestrar för folk utan då vill de vara här i Sverige. Och vilket bättre sätt finns att semestra i Sverige på än i en båt?”, säger han.

Trots att coronakrisen fått många att bli oroliga för begagnade båtar, är den fortfarande het enligt Jakob Eliasson. Samtidigt påverkas inflödet av nya båtar när allt fler länder stänger sina gränser.

På lång sikt ser båtbranschen ut att klara sig bra. Att coronakrisen får många att semestra hemma i kombination med en allt större hållbarhetsdebatt gör båtar populära.

”Risken vi ser är ju att om det blir en riktig lågkonjunktur då kommer den trenden vi ser nu också ebbas ut. Någonstans måste det också finnas pengar för att folk ska ha råd med det här. Det är ändå en lyxkonsumtion vi jobbar med.”

Se hela inslaget här (2:38 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Michael Held, Unsplash, CC-licens.
Foto: Michael Held, Unsplash, CC-licens.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum