M i Huddinge kräver besked om fastighetsskatten

Dela

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och efter statsminister Andersson i veckan höll dörren öppen för att återinföra fastighetsskatten är frågan åter aktuell för Huddinge. Moderaterna i Huddinge kräver nu besked från Socialdemokraterna om fastighetsskatten.

- Hårt arbetande Huddingebor måste få veta. Återinförs den tidigare fastighetsskatten innebär det ökade kostnader på över 30 000 kr varje år för Huddinges villaägare och dessutom ökade kostnader för alla som äger en bostadsrätt, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

- Nu kräver vi besked från Socialdemokraterna om hur mycket mer i fastighetsskatt Huddingebor riskerar att få betala om de röstar på deras regeringsalternativ, fortsätter Daniel Dronjak.

Hotet om en ny fastighetsskatt gäller inte enbart villor och småhus utan drabbar även de som bor i bostadsrätt. Snittpriset för en villa i Huddinge ligger idag på 5 400 000 kr. För en bostadsrätt på 3 rok är snittpriset 3 100 000 kr. Om en fastighetsskatt på 1% skulle återinföras för dessa skulle det innebära ytterligare kostnader på 31 976 kr per år för en villa och 21 576 kr per år för en bostadsrätt.

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum