Huddinge kommun - politik

M: Svenonius och Dronjak gör gemensam sak för att öka tryggheten

Dela

Under tisdagen (9/8) besökte Region Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) Huddinges kommunstyrelseordförande Daniel Dronjak (M). Såväl Moderaterna i Region Stockholm som i Huddinge kommun går till val på omfattande trygghetssatsningar och syftet med Svenonius besök var att diskutera hur regionen och kommunen kan arbeta närmare med trygghetsfrågorna framöver.

-  När S-regeringen sviker våra invånare genom att möta kraftigt ökad brottslighet med färre poliser och därmed lämnar fältet fritt för gängen att göra bostadsområden otrygga måste regionen och kommunerna i länet agera. Vi moderater i Region Stockholm går till val på en trygghetsmiljard som nästa mandatperiod bland annat ska finansiera 300 nya ordningsvakter, vilket betyder att antalet ordningsvakter i kollektivtrafiken i Huddinge kommer öka med nästan 75 procent. Dessutom vill vi öka antalet trygghetskameror i kollektivtrafiken i Huddinge. Dessa satsningar kommer att bidra till att göra Huddinge tryggare trots S-regeringens svek, säger Svenonius.

- Huddinge är tyvärr inte skonat från den otrygghet som breder ut sig i Sverige. När regeringen varit passiv har vi visat att vi prioriterar Huddingebornas trygghet med stora satsningar på åtgärder som både förhindrar och förebygger brott och det är viktigt att den lokala politiken fortsätter i samma riktning. I Huddinge går Moderaterna till val på att bland annat anställa kommunala ordningsvakter, sätta upp fler kameror på utsatta platser, stärka föräldrarådgivningen, utöka avhopparverksamheten och samtidigt stärka skolan med fler lärare och läxhjälp på alla skolor så att fler barn får en god start i livet, säger Dronjak. 

Nyckelord

Kontakter

Carl Albinsson
Regionrådssekreterare (M)
Carl.albinsson@moderaterna.se
070-737 62 50

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum