Porsche

Mads Østberg gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen!

Dela

Porsche Sverige spetsar startfältet i Skandinaviens ledande racingserie. Norsk rallystjärna kör mästerskapets gästbil under tävlingshelgen i Rakkestad 13 och 14 september.

Mads Østberg, Rally Sardinia 2019. Bild: Citroën Racing Media
Mads Østberg, Rally Sardinia 2019. Bild: Citroën Racing Media

Kampen om segern i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia är fortsatt stenhård. Med bara två tävlingshelger kvar av säsongen skiljer fyra poäng mellan ledaren, den regerande mästaren, Lukas Sundahl (179 poäng) och Robin Hansson (175 poäng) på andra plats.

Nästan lika intensivt är slaget om tredjeplatsen i mästerskapet. Pontus Fredricsson (144 poäng) på tredje plats jagas av norske Supercup-föraren Roar Lindland (126 poäng). Därmed är det upplagt för hård och tät racing i helgens två deltävlingar, som får avgörande betydelse för mästerskapsställningen.

För att ytterligare spetsa till tävlingshelgen på Rudskogen Motorsenter presenterar Porsche Sverige idag helgens gästförare. Det blir ingen mindre än Mads Østberg som tar plats bakom ratten på seriens gästbil med startnummer 911.

Den rutinerade WRC2 Pro-föraren har tillhört världseliten i rally de senaste tio åren och har en WRC-seger i Rally Portugal som främsta merit. Redan 2017 gjorde Mads ett inhopp som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia under finalen på Mantorp Park. Han stortrivdes då och ser nu fram mot en spännande comeback.

– Jättekul att vara tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia och att dessutom få tävla på hemmaplan igen, säger Østberg. Startfältet i serien känns ännu starkare 2019 så det blir en rejäl utmaning. Något som jag verkligen ser fram emot.

Helgens inhopp är första gången Mads sitter bakom ratten på en Porsche 911 GT3 Cup sedan inhoppet för två år sedan. Det blir en brant inlärningskurva för norrmannen.

– Vi är väldigt glada över att ha Mads Østberg tillbaka med oss i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Han är en av norsk bilsports största förartalanger de senaste tio åren. Det är alltid kul att se honom tävla.

– Mästerskapet är inne i ett mycket intensivt skede, fortsätter Wermelin. Deltävlingarna på Rudskogen i helgen får en direkt inverkan på mästerskapsställningen inför säsongsfinalen på Mantorp Park den 5 oktober.

Kontakter

Bilder

Mads Østberg, Rally Sardinia 2019. Bild: Citroën Racing Media
Mads Østberg, Rally Sardinia 2019. Bild: Citroën Racing Media
Ladda ned bild
Mads Østberg som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia under finalen på Mantorp Park 2017.
Mads Østberg som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia under finalen på Mantorp Park 2017.
Ladda ned bild
Mads Østberg flyger över det berömda Fafe-hoppet, Rally Portugal 2019. Bild: Citroën Racing Media
Mads Østberg flyger över det berömda Fafe-hoppet, Rally Portugal 2019. Bild: Citroën Racing Media
Ladda ned bild

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2018 registrerades 1 830 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina, USA och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche utökar sitt utbud av helelektriska sportbilar med Taycan 4S14.10.2019 09:10:38 CESTPressmeddelande

Så sent som i september premiärvisade Porsche sin nya helt elektriska bil Taycan - på tre kontinenter samtidigt. Redan nu presenterar Porsche den tredje versionen av sin sportiga sedan-modell, Taycan 4S. Den nya modellen finns tillgänglig med två batteristorlekar och utvecklar med det standardmonterade Performance Battery upp till 390 kW (530hk) och med Performance Battery Plus upp till 420 kW (571 hk). Efter Taycan Turbo S och Taycan Turbo, är Taycan 4S därmed den nya instegsmodellen i serien. Den har som standard ett single-deck-batteri med en total kapacitet av 79,2 kWh. Two-deck-batteriet Performance Battery Plus, bekant från Taycan Turbo S och Taycan Turbo, finns som tillval. Det har en total kapacitet på 93,4 kWh. Effekten och räckvidden varierar därför beroende på vilket batteri bilen har. Med Performance-batteriet utvecklar Taycan 4S upp till 390 kW (530 hk) med overboost. Utrustad med Performance Battery Plus ger den upp till 420 kW (571 hk). I båda fallen accelererar den från

Porsche firar 10-årsjubileum för Panamera med specialmodell2.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Porsche firar 10-årsjubileum för Panamera med en specialmodell. Nya Panamera 10 Years Edition har en särskilt omfattande standardutrustning och har ett antal unika utrustningsdetaljer. Till exempel är de nya 21-tumsfälgarna i Panamera Sport Design lackerade i White Gold Metallic exklusiva för specialmodellen, likaså “Panamera 10”-logotypen på framdörrarna, även dessa i White Gold Metallic. ”10 Years”-logotypen återfinns också inuti bilen på panelen framför passageraren och på dörrtrösklarna. Inredningen i delläder med dekorativa sömmar i White Gold ger ett högkvalitativt intryck. Det nya specialutförandet är tillgängligt för Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid och för Sport Turismo-modellerna utrustade med samma motorer. Många tillval nu som standard Panamera 10 Years Edition-modellerna är från fabrik utrustade med en rad detaljer för extra komfort och säkerhet, till exempel är LED matrix-strålkastare inklusive PDLS Plus, Lane Change Assist, Lane Keeping Assist inklusive trafikmärkesavl

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum