Volkswagen Personbilar

Magisk helg för magisk Kristoffersson

Dela

Inför rekordpubliken på 51 600 åskådare i Höljes upprepade Johan Kristoffersson sin VM-seger från förra året – ännu en Magic Weekend för PSRX Volkswagen Sweden-föraren. "När jag vann min hemmatävling för första gången förra året visste jag att jag aldrig skulle glömma den känslan och att jag ville att den skulle komma tillbaka igen", säger en strålande glad Kristoffersson.

Hemmafavoriten Johan firade sin andra raka seger i Höljes under söndagen.
Hemmafavoriten Johan firade sin andra raka seger i Höljes under söndagen.

I underbart  sommarväder sprängde lilla Höljes ännu en drömgräns när över 50 000 rallycrossfans vallfärdade till den berömda slingan i norra Värmland. Många av dem kom för att se om VM-suveränen Johan Kristoffersson skulle kunna upprepa sin triumf från förra året. Det kunde han. Och som han gjorde det!
- Man får verkligen en kick av att tävla inför de här fansen – även om en del av dem kanske hejar på några av de andra svenskarna som tävlar här. Jag älskar den här banan och jag älskar de här fansen. Dessutom älskar jag det här teamet. Det är deras hemmatävling också, så en seger är speciell för dem.

Kristoffersson inledde helgen på ett strålande sätt med två kvalsegrar, men han kände att det fanns mer att ge.
- Jag tyckte inte bilen var helt perfekt under lördagen, men under andra dagen blev den bara bättre och bättre. I semifinalen var den helt perfekt.

Johans Volkswagen Polo R Supercar såg ut att ha magnetisk kontakt med underlaget, inte ett släpp, inga misstag, bara framåt.
- Jag var så bekväm i bilen och kände att jag bara kunde fortsätta trycka på och jobba med bilen.

Efter en överlägsen semifinalseger stod han i pole position i finalen och fick en riktigt bra start.
- Launchen satt som den skulle, vi flög iväg och upp i ledning. Och då vann jag också Monster Super Charge Award. Det är jag extra glad för, min första sedan Frankrike förra året, berättar Johan, som trots att han har fem segrar på sex starter den här säsongen inte har varit snabbast i starterna.

Nu satt även den viktiga detaljen och då fanns det inget som kunde stoppa värmlänningen. Efter sex kontrollerade varv tog han emot fyrverkerierna vid mållinjen med tre sekunder till godo på Andreas Bakkerud.
- Jag kände att däcken blev lite varma på slutet, men då hade jag lyckats bygga på min ledning till de som jagade där bakom. Nu blev det ytterligare 30 poäng och ännu ett starkt resultat att ha med sig i mästerskapet.

Om det var gränslös glädje för Johan så var det bottenlös besvikelse för stallkamraten i PSRX Volkswagen Sweden. Petter Solberg hade verkligen byggt upp för en Polo R Supercar-dubbel i täten på finalfältet, men i klar ledning i semifinalen drabbades Solberg av ett motorhaveri.
- Jag har råkat ut för besvikelser tidigare i min karriär, men jag kan inte komma på någon gång när jag har varit så besviken som nu. Det här gjorde verkligen ont, konstaterar Solberg, som länge har längtat efter en framgång i Höljes.
- Jag hade racet i min hand. Vi var på väg till final, där jag ville vinna. Jag ville verkligen, säger Solberg, som direkt kände att motorn hade gjort sitt.
- Det var bara att styra åt sidan och så var det över. Inte mycket mer att säga.

Därför var det med blandade känslor som teamchefen Pernilla Solberg summerade helgen i Höljes.
- Å ena sidan måste vi vara så stolta över det som Johan har presterat. Å andra sidan är det så sorgligt för Petter. Han gav verkligen allt den här helgen och var den enda som lyckades besegra Johan, säger Pernilla.

Kristoffersson tog tre kvalsegrar, men fick ge sig i den tredje omgången för stallkompisen.

Efter ”The Magic Weekend” har Johan utökat ledningen i förarmästerskapet till 40 poäng och i teammästerskapet leder PSRX Volkswagen Sweden med 42 poäng inför sommaruppehållet.
- Vi har nu fem veckor innan vi startar andra halvan av säsongen i Kanada och vi kommer att använda uppehållet till att jobba mer med bilen. Jag vet att Volkswagen Motorsport har några små uppdateringar på gång och vi kommer förstås att jobba på vår teamstrategi för den kommande sex tävlingarna, avslutar Pernilla Solberg.

Resultat Höljes
1. Johan Kristoffersson 4.14,969
2. Andreas Bakkerud 4.17,946
3. Jerome Grosset-Janin 4.20,925
4. Timmy Hansen DNF
5. Kevin Hansen DNF
6. Mattias Ekström 4.19,238 (DSQ)

Förarmästerskapet
1. Kristoffersson 165 p
2. Bakkerud 125 p
3. Solberg 119p
4. Ekström 117 p
5. Sebastien Loeb 117 p
6. Timmy Hansen 116 p

Teammästerskapet
1. PSRX Volkswagen Sweden 284 p
2. EKS Audi Sport 242 p

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hemmafavoriten Johan firade sin andra raka seger i Höljes under söndagen.
Hemmafavoriten Johan firade sin andra raka seger i Höljes under söndagen.
Ladda ned bild
Fem segrar på sex tävlingar har cementerat Johans position i toppen vid halvtidsuppehållet.
Fem segrar på sex tävlingar har cementerat Johans position i toppen vid halvtidsuppehållet.
Ladda ned bild
Petter var i storform, men missade finalen efter tekniska problem med sin Polo.
Petter var i storform, men missade finalen efter tekniska problem med sin Polo.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2017 levererade Volkswagen 6 230 000 personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2017 totalt 57 488 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,2 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Beetle, Beetle Cabriolet, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Arteon, Sharan, Caddy, Multivan, Touareg och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Förnybar el från Jämtkraft ska ladda Volkswagens elbilar25.6.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Volkswagen Sverige och energiföretaget Jämtkraft inleder ett samarbete för att ta nästa steg inom elektrifieringen av transportsektorn. Det första konkreta resultatet av samarbetet innebär att Volkswagens elbilskunder erbjuds möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft. Volkswagen-koncernen satsar offensivt på elbilar, vilket den kommande ID.-modellserien också visar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum