Dramaten

Magnus Ugglas succémonolog till Dramaten

Dela

Efter utsålda spelperioder på Teater Galeasen och Orionteatern gästar Magnus Uggla Dramatens stora scen med hyllade monologen Hallå! Popmusik, kickar å kläder , skriven av Martin Luuk. Spelas den 30 maj och den 3 juni.

Årets bästa show (Dagens Nyheter) 
En njutning(…)Jag blir betagen av detta bedårande barn av sin tid (SR Kulturnytt) 
en fullkomligt lysande monolog (Aftonbladet) 
Mycket bättre kan det inte bli (Svenska Dagbladet) 

Hallå! Popmusik, kickar å kläder hyllades av kritikerna efter premiären på Teater Galeasen i höstas och har sedan dess spelat för utsålda hus på Teater Galeasen och Orionteatern. Nu flyttar monologen in på Dramaten, en scen som Magnus Uggla senast stod på 1974 i Folk och rövare i Kamomilla stad , vid sidan av skådespelare som Stellan Skarsgård och Mona Malm. 

  – Efter över 40 år är jag äntligen tillbaka. Förra gången spelade jag åsnan i Kamomilla stad, frågan är om jag kommer att klara av att leva upp till det den här gången, säger Magnus Uggla. 

Den självbiografiska monologen, signerad Martin Luuk, kretsar främst kring hur karriären startade och fram till epokgörande skivan ”Om Bobo Viking” men gör även nedslag i andra delar av Magnus Ugglas karriär och liv fram till idag. Berättelser från barndomen, hur popmusiken invaderade honom, drömmarna och genombrottsåren på 1970-talet varvas med låtarna från samma period, ackompanjerade på scen av musikerna Rickard Nilsson, Annika Granlund och Fredrik Syberg. 

– Jag ville se en intimare Magnus. Se honom nära. Utan masker, utan solglasögon, berättandes sin historia utan distans. Jag ville höra honom sjunga de gamla sångerna, avskalat enkelt. Magnus har gett mig allt detta, säger författaren Martin Luuk. 

För regin står Sunil Munshi , som på Dramaten tidigare regisserat  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein med Melinda Kinnaman. 

I höst uppförs monologen på Lorensbergsbergsteatern i Göteborg. 

Av Martin Luuk 
Regi Sunil Munshi 
Scenografi/scenbild Sunil Munshi 
Ljusdesign Tobias Hallgren 
Ljuddesign Jan Apelholm 
Ljusoperatör Angela X Ariza / Lumination of Sweden AB 
Musiker Rickard Nilsson, Annika Granlund, Fredrik Syberg 

Föreställningslängd 1 timme och 40 minuter utan paus 
  

Biljetterna släpps fredagen den 26 februari klockan 12 på dramaten.se och i biljettkassan. 

Hallå! Popmusik, kickar å kläder 
Stora scenen den 30 maj och den 3 juni klockan 20

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum