Sveriges Allmännytta

Magnus Ulaner ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta

Dela

Magnus Ulaner blir ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Han kommer närmast från HSB Riksförbund där han varit miljöchef sedan 2014.

Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund

– Vi är mycket glada över att Magnus har valt att börja hos oss. Jag är helt övertygad om att Magnus med sin förståelse och sitt engagemang för klimat- och energifrågor kommer vara ett stort stöd till våra medlemsföretag i deras strävan att bli klimatneutrala, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta.

Magnus Ulaner har arbetat i flera olika roller inom miljöområdet, både lokalt inom HSB och på HSB Riksförbund. Sedan 2014 har han varit miljöchef med ansvar för bevakning och påverkan på lagar och regler inom miljö, energi och hållbarhet, i Sverige och på EU-nivå. Han har även stöttat HSB:s föreningar och bolag inom miljö, energi och hållbarhet på strategisk nivå.

Magnus har representerat HSB i branschgemensamma initiativ som Färdplan för fossilfri byggsektor, Färdplan för fossilfri uppvärmning och BeBo (Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus) samt varit ledamot i Värmemarknadskommitteen och ordförande i Miljöbyggnads operativa råd.

På Sveriges Allmännytta blir fokus klimat- och energifrågor.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att arbeta med klimat- och energifrågor på Sveriges Allmännytta, som för mig är en mycket stark och viktig aktör inom bostadssektorn. Det engagerar mig att förvalta och fördjupa Allmännyttans klimatinitiativ för att hålla tempo i den omställning samhället ska genomgå, säger Magnus Ulaner.

– Klimatfrågan berör alla sektorer i samhället och påverkar så många andra frågor globalt såväl som lokalt. Min förhoppning är att kunna bidra till Sveriges Allmännyttas arbete för en bostadssektor som är socialt hållbar, resurs- och klimateffektiv, säger Magnus.

Magnus Ulaner börjar på Sveriges Allmännytta den 24 januari 2022.

För mer information, kontakta:

Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 10, jonas.hogset@sverigesallmannytta.se

Magnus Ulaner, tillträdande klimat- och energiexpert, Sveriges Allmännytta, 070–868 41 55

Ulrika Lamberth, pressansvarig Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, 
ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Ladda ned bild
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Pressinbjudan: Sociala kontrakt – en väg till egen bostad webbinarium 9 december 202229.11.2022 08:21:45 CET | Pressinbjudan

Allmännyttan ska ta ett omfattande bostadssocialt ansvar. Men hur fungerar det i praktiken? Är kraven på nya hyresgäster rimliga och i vilken omfattning arbetar allmännyttan med förturer och sociala kontrakt? Det är några av de frågor som Sveriges Allmännyttas marknadsrapport försöker besvara. Den presenteras vid ett webbinarium den 9 december klockan 08.30. Media är varmt välkomna.

Marknadsrapport: Hyresutvecklingen måste hålla jämna steg med fastighetsägarnas kostnadsutveckling24.11.2022 08:30:00 CET | Pressmeddelande

2022 års hyresjusteringar hamnade på en betydligt lägre nivå än inflationen. Den kommer år 2022 att landa på cirka 7,77 procent, enligt Riksbanken, medan 2022 års hyresjustering blev 1,74 procent. Det innebär en real hyresjustering nedåt med 6,03 procent. Därmed fortsatte de negativa reala hyresjusteringarna. Under den senaste femårsperioden har hyresutvecklingen mattats av i förhållande både till den allmänna prisutvecklingen och till byggkostnadsindex för flerbostadshus. Det visar Sveriges Allmännyttas marknadsrapport om hyresutvecklingen som presenteras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum