Värmdö Kommun

Mahria Lövkvist ny vård- och omsorgschef i Värmdö kommun

Dela

Mahria Lövkvist får ett permanent förtroende som vård- och omsorgschef i Värmdö. Lövkvist har varit tillförordnad kontorschef för vård- och omsorgskontoret sedan den 24 april.

I samband med att tidigare vård- och omsorgschefen gick i pension i april så påbörjades en rekryteringsprocess. Kommundirektör Cecilia Lejon har haft ett nära samarbete med Mahria under våren och menar att den intensiva period som varit också har underlättat hennes val:

- Jag har haft möjligheten att se hur Mahria på ett modigt och prestigelöst sätt hanterat stora utmaningar under våren. Det har skett med fokus på de vi finns till för men utan att göra avkall på omsorgen för medarbetarna , säger Cecilia Lejon.

- Jag ser fram emot att utveckla framtidens äldreomsorg i Värmdö tillsammans med Mahria. Den drivkraft och breda kunskap som hon har ger oss rätt förutsättningar att skapa en högkvalitativ och stabil vård och omsorg till våra medborgare, säger Anna Lipinska (KD), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Mahria är glad över förtroendet och ser fram mot att få fortsätta det arbete hon redan påbörjat:

- Värmdö är en spännande kommun och jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbeta mot de mål vi satt upp under 2019 och första halvan av det här året. Våra verksamheter har haft en tuff start och det har påverkat organisationen – tillsammans ska vi nu se till att hålla rätt kurs året ut, säger Mahria.

Mahria har arbetat i Värmdö kommun sedan oktober 2019 och anställdes som avdelningschef för äldreomsorg i egen regi. Innan det hade Mahria motsvarande roll som kontorschef i Nykvarns kommun. Tjänsten tillträds formellt den 26 juni.

Nyckelord

Kontakter

Anna Lipinska (KD)Ordförande Vård- och omsorgsnämnden / kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

anna.lipinska@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum