Trafikverket

Mälarbanan stängs av under allhelgonahelgen

Dela

Trafikverket stänger av järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll fredag 30 oktober kl 22.30 till måndag 2 november kl 04.30. Under den tiden arbetar Trafikverket dygnet runt för att komma vidare med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår.

Avstängningen påverkar tågtrafiken på pendeltågens Bålstalinje och på linjen Stockholm-Västerås-Örebro. Den är planerad till helgen när det är färre som reser för att minska påverkan för resenärerna.

Resenärerna får åka med ersättningstrafik under perioden. SJ och SL har olika lösningar för denna och har redan räknat in längre restider i tidtabellerna.

Under avstängningen sker många arbeten samtidigt. I Barkarby stängs det gamla stationshuset. Efter avstängningen reser alla pendeltågsresenärer från det tillfälliga stationshuset i Barkarby och en ny träbro binder samman den nya permanenta plattformen och den tillfälliga träplattformen.

I Jakobsberg fortsätter arbetet med den nya sydliga entrén till pendeltågsstationen. I Kallhäll planerar Trafikverket att lyfta på delar av den nya gångbron vid det nya stationshuset, och  spränger för att bereda plats för ett brofäste. Längs hela sträckan Barkarby - Kallhäll monteras fundament till kontaktledningsstolpar.

Arbeten pågår dygnet runt och påverkar dem som bor och arbetar i närheten.

Nyckelord

Kontakter

Meta Moberg, kommunikationsansvarig Projekt Mälarbanan, 0707-62 30 33
Trafikverkets pressjour, 0771 31 15 00

Information om ersättningstrafik:
http://sl.se/
http://www.sj.se/

Information om Projekt Mälarbanan
http://www.trafikverket.se/malarbanan
Instagram: @projektmalarbanan

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum