Värmdö Kommun

Målbild för Gustavsbergs hamn 2030

Dela

Igår antog kommunstyrelsen den nya målbilden, Gustavsbergs hamn 2030, som visar kommunens vilja att hamnområdet ska vara en levande plats för alla. Gustavsbergs hamn ska fortsätta att utvecklas och vara en kulturell mötesplats vid vattnet. Målbilden går i linje med Värmdös vision 2030 där Gustavsberg beskrivs som ett kulturellt skärgårdscenter som attraherar boende, besökare och företagare.

Den historiska miljön vid vattnet tillsammans med platsens unika verksamheter och kulturliv utgör Gustavsbergs hamns identitet. Det lockar både besökare, företag och nya invånare.

– Det är fantastiskt att det finns ett så stort engagemang för Gustavsbergs hamn. Området har en fantastisk historia och jag ser fram emot framtidens Gustavsberg med konst och kultur i en levande kommundel, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fokus i arbetet med målbilden har varit att behålla områdets attraktivitet och identifiera vad som ytterligare kan utvecklas för att fortsätta den positiva trenden. Den levande industrihistoriska miljön med en blandning av kultur, restauranger, butiker, konst och hantverk samt det vattennära läget gör området attraktivt för många och är en grunden för en fortsatt positiv utveckling. Målbilden har formulerats utifrån samtal och möten med aktörer i Gustavsbergs hamn samt allmänhetens tankar och idéer

- Det stora engagemanget hos de verksamma i hamnområdet och många nya invånare i närområdet innebär att Gustavsbergs hamn redan kommit en bra bit på vägen att uppnå kommunens vilja om ett levande hamnområde, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Måldokumentet beskriver områdets historia och hur det ser ut idag samt presenterar en målbild. År 2030 är Gustavsbergs hamn en levande plats med en atmosfär av historien, spännande miljöer, vattenkontakt, verksamheter kopplade till platsens historia, levande industri-arv, matupplevelser och kulturella intryck som består.

Målbilden beskrivs utifrån tre fokusområden:

  • Lätt att hitta
    Det är lätt att hitta till och i området. Gustavsbergs hamn är tryggt och tillgängligt för alla.
  • Kulturell mötesplats
    Ett rikt kulturliv i en attraktiv stadsmiljö lockar besökare, företag och nya invånare.
  • Möta vattnet
    Vattnet tas tillvara för aktiviteter, båtliv och platser att vistas på nära vattnet

Klicka här för att läsa måldokumenet

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Fungerande kollektivtrafik av yttersta vikt för Värmdö16.6.2021 18:27:57 CEST | Pressmeddelande

I och med de trafikförändringar som planeras i SL-trafiken 2021/2022 har Värmdö kommun beretts tillfälle att yttra sig. En fungerande kollektivtrafiken är av yttersta vikt för Värmdö, en expanderande kommun med delvis utmanade infrastruktur och en stor och varierad geografisk yta, fastslås i yttrandet. Vidare ser man även behovet av ett betydligt större kollektivtrafikutbud i Värmdö kommun i närtid.

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum