Hermods AB

Måleriföretagen i Sverige och Hermods startar yh-utbildning inom kalkylering

Dela

Hermods har tillsammans med Måleriföretagen i Sverige ansökt om att få starta en kort yrkeshögskoleutbildning med fokus på kalkylering inom måleri. Syftet med utbildningen är att yrkesverksamma målare ska få möjlighet att bredda sin kompetens då det finns ett eftertraktat behov av dessa kunskaper inom måleribranschen.

- Utbildningen kommer bedrivas nationellt på distans med Helsingborg som studiesäte. Syfte är att yrkesverksamma målare ska kunna utbilda sig och få spetskunskaper inom kalkyleringssystem, ledarskap och arbetsmiljö, säger Sara Roos, affärsutvecklingschef Hermods yrkeshögskola.

Utbildningen kommer innehålla regelbundna virtuella träffar mellan utbildare och studerande. Distansundervisningen sker över Hermods digitala lärplattform där de studerande kan hämta och lämna uppgifter, få återkoppling och handledning i sina studier samt kommunicera med utbildare och övriga studerande.

- Utbildningen pågår under 16 veckor och efter avslutade studier kommer de studerande att ha färdigheter inom bland annat kalkylhantering, inköpsprocesser och juridiska lagar, säger Sara Roos och fortsätter:

- Den kommer att rikta sig både till redan yrkesverksamma för så kallad upskill-kompetens, men även till personer som önskar omskola sig, med andra ord re-skill-kompetens. Att möjliggöra detta anser vi öppnar upp för kompetenshöjning till fler individer samt att personer som önskar byta yrkesinriktning kan så göra på ett smidigt sätt genom den här typen av utbildningsinsats.

Samarbete med Måleriföretagen i Sverige

Utbildningen är ett samarbete mellan bransch- och arbetsgivarorganisationen Måleriföretagen i Sverige som sett att deras medlemsföretag har ett behov av att fler medarbetare får utbildning inom kalkylering.

- Måleriföretagen i Sverige har identifierat ett tydligt behov av kompetens inom kalkylering hos organisationens medlemsföretag. Många medlemsföretag är inne i en generationsväxling och samtidigt utvecklas branschen med ny teknik, nya digitala system och det ställs högre krav från beställare. En yrkeshögskoleutbildning skulle på ett mycket bra sätt kunna tillgodose branschens behov av att kompetensutveckla befintlig personal samt försörja måleriföretag med ny kompetens i denna roll. I samarbete med Hermods har vi tagit fram en utbildning som vi anser väl passar branschens behov, säger Jonas Lindberg, Utbildningsansvarig Måleriföretagen i Sverige.

 
Mer fakta om utbildningen:

  • Hermods har ansökt om två studiestarter, en 2021 och en 2022 med 30 platser vardera.
  • Den 10 juni lämnar Myndigheten för yrkeshögskola besked om vilka utbildningar som får ingå som kurser och kurspaket.

Kontakt: 

Sara Roos, affärsutvecklingschef Hermods yrkeshögskola

mail: sara.roos@hermods.se 

tel: 0101421265

Jonas Lindberg, utbildningsansvarig Måleriföretagen i Sverige

mail: jonas.lindberg@maleriforetagen.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Sveavägen 34
111 34 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum