Brynäs IF

Malin Axelsson klar för spel i Brynäs IF

Dela

Idag blev det klart att spelaren Malin Axelsson ansluter till Brynäs IF för spel i SDHL kommande säsong.

Idag blev det klart att spelaren Malin Axelsson ansluter till Brynäs IF för spel i SDHL kommande säsong.

Axelsson är född 1995, är i Bergby och hockeyfostrad Norrsundet och har sedan säsongen 2011/2012 spelat för Modo Hockey och har under 7 säsonger spelat 236 matcher i SDHL.

-Malin är en spelsmart center med bra blick för spelet och ett riktigt bra skott. Hon har de senaste fyra säsongerna spelat center och innan dess back så hon är en defensivt skolad center. Inte minst är Malin är en bra lagkamrat och en viktig lagspelare, berättar Erika Grahm, damspelare och verksamhetsutvecklare Brynäs IF dam- och tjejverksamhet.

Malin Axelsson är glad över att ansluta till Brynäs IF under sommaren.

-Det känns jätte bra, spännande och roligt med något nytt. Extra kul att flytta hem igen. Men såklart har det varit ett tufft beslut, Modo ligger mig varmt om hjärtat efter sju säsonger. Men att flytta till Brynäs blev väldigt intressant när jag fick höra om den satsning som klubben nu gör på dam- och tjejverksamheten. Det ska bli kul att vara en del av den. Som hockeyspelare trivs jag både i rollen som back och som forward, att jag ofta växlat i rollerna har gett mig bra spelförståelse, berättar Malin Axelsson.

-Vid sidan av hockeyn har jag under flera år arbetat som resurslärare för barn med särskilda behov. Det är något jag verkligen brinner för och nu till hösten har jag sökt in på utbildningar vid Högskolan i Gävle med liknande ämnen, ska bli riktigt roligt, säger Malin.


-Väldigt kul att Malin återvänder hem till Gävle för att spela i Brynäs-tröjan, hon har en bra hockeybakgrund och är hockeyfostrad i Norrsundet, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum