Dramaten

Malin Forkman blir ny Kommunikationschef på Dramaten och Theresia Häglund blir ny HR-chef.

Dela

Dramaten har efter en genomgripande och omsorgsfull process rekryterat två nya chefer. Malin Forkman blir ny Kommunikationschef och Theresia Häglund blir ny HR-chef. De tillträder sina tjänster i maj.

– Jag känner mig glad och förväntansfull över att vi nu kompletterar Dramatens ledning med två nya kompetenta och drivna medarbetare, säger teaterchef/VD Eirik Stubø. Dramaten har ett rekordår bakom sig med stora konstnärliga framgångar och mycket publik på våra sex scener. Nu är det viktigt att vi tillsammans fortsätter att utveckla teatern och verksamheten.

 Theresia Häglund och Malin Forkman är kunniga och erfarna inom sina respektive områden. De utstrålar kompetens, engagemang, nyfikenhet och kommunikativ förmåga. Dramaten har ett viktigt uppdrag och är en fantastisk arbetsplats. Vi har en rad utmaningar framåt när det gäller hur vi utvecklar teaterns arbetsmetoder och arbetsmiljö och kring hur vi möter publikens behov på nya sätt. Theresia och Malin kommer att bli ett starkt tillskott till nuvarande ledningsgrupp, säger vice VD Maria Groop Russel.

Malin Forkman har sedan 2012 varit chef för kommunikationsutveckling på Systembolaget. Dessförinnan har hon varit Marknads- och försäljningschef på Kungliga Operan, Trade Marketing Manager Kraft Foods, Varumärkeschef Coop Sverige och Coop Norden, samt produktgruppchef på Spendrups och Arla. Malin är en uppskattad chef och ledare med ett brett och djupt intresse för kultur och ett stor nätverk inom kultursektorn. Malin Forkman lämnar sin nuvarande tjänst för att bli Kommunikationschef på Dramaten. Hon tillträder sin nya tjänst i slutet av maj.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor bidra till en ökad nyfikenhet, bland både befintlig och ny publik, för repertoaren och människorna bakom den. Scenkonsten har en viktig roll i samhället för att ge perspektiv, väcka tankar, beröra och ge upphov till möten och samtal mellan människor, säger Malin Forkman. Det ska helt enkelt bli fantastiskt roligt att med kommunikationens hjälp få både befintlig och ny publik att känna sig riktigt välkomna till Dramaten.

Theresia Häglund är sedan 2013 HR-chef för Aller Media Stockholm. Dessförinnan har hon varit personalchef för Nyhetsbolaget Sverige samt personalspecialist, rehabansvarig och jämställdhetsansvarig på TV 4. Theresia har stor erfarenhet av förändringsprocesser, gruppers utveckling, konflikthantering, ledarskap och medarbetarskap. Theresia Häglund lämnar sin nuvarande tjänst för att bli HR-chef på Dramaten. Hon tillträder sin nya tjänst den 6:e maj.

– Jag lockas av att med respekt för det som är Dramatens viktiga och unika uppdrag, både få bidra till utveckling av det som är tradition och till det som behöver utvecklas på nya sätt, säger Theresia Häglund. För mig präglas gott HR-arbete av tydlighet, förtroende och öppenhet. Jag ser så fram emot att tillsammans med chefer, medarbetare och kreatörer få bidra till Dramatens utveckling. framåt. Jag känner mig lyckligt lottad och mycket motiverad inför det nya uppdraget.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Forkman
Fotograf: Christoffer Edling
Malin Forkman Fotograf: Christoffer Edling
Ladda ned bild
Theresia Häglund
Fotograf:  Hans Fridén
Theresia Häglund Fotograf: Hans Fridén
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum