Stockholms studentbostäder, SSSB

Malin Söderman ny projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder

Dela

Malin Söderman börjar i maj som ny chef för avdelningen projekt och teknik hos Stockholms studentbostäder. Malin har en gedigen erfarenhet från fastighets- och bostadsbranschen och kommer närmast från tjänsten som distriktschef på Peab bostad.

Som projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder kommer Malin att vara ansvarig över både nyproduktion och förädling av Stockholms studentbostäders befintliga bestånd. Stockholms studentbostäder är inne i en stark utvecklingsresa, bland annat byggs 800 nya bostäder på Lappkärrsberget på vägen mot målet att nå över 10 000 bostäder i beståndet de närmaste åren. Malin har lång och bred erfarenhet av fastighets- och bostadsbranschen och Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder, ser positivt på rekryteringen.

– Malin har stor erfarenhet av både projekt, teknik och entreprenader. Att hon också har erfarenhet inom förvaltning tycker vi är väldigt positivt. Malin kommer vara en viktig kugge i hur, var och vad vi bygger när vi nu arbetar för att utöka vårt bestånd och hon kommer också arbeta med den spännande utmaningen att förädla vårt befintliga bestånd, säger Ingrid.

Malin har en bakgrund som bland annat innefattar rollen som förvaltningschef i Sigtuna kommun och regionchef på Rikshem.

– Utöver Malins erfarenhet är hon också en jättebra person med ett gott ledarskap och en stor kreativitet. Vi tror också att hon kommer att bidra mycket med sitt affärsfokus som i förlängningen kommer studenterna till gagn, säger Ingrid.

– ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid” – för mig är det en vision fylld av passion och långsiktighet. Det gjorde att valet var lätt för mig när möjligheten gavs. Jag ser med spänning fram emot att vara i ett sammanhang där man hela tiden blir utmanad av nya generationer studenter och jag ser fram emot att tillsammans med alla på Stockholms studentbostäder göra mitt yttersta för att skapa både dagens och morgondagens mest inspirerande boenden, avslutar Malin.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Årets största inflytt – nästan 600 studenter flyttar in!30.8.2019 12:02:00 CESTPressmeddelande

På måndag 2 september flyttar närmare 600 studenter in i en lägenhet eller ett rum hos Stockholms studentbostäder. – Det debatteras med all rätt mycket kring långa köer och vi gör allt för att förverkliga studenternas livsdrömmar genom att erbjuda dem boenden under studietiden, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder. Vi är stolta över att vi varje år hjälper nästan 4 000 studenter med en bostad i centrala lägen i Stockholm med närhet till olika universitet och högskolor. Hela personalstyrkan på Stockholms studentbostäder är engagerad i den stora inflyttningsdagen, och i stort sett alla är ute på fältet och möter inflyttande studenter. – Den här dagen är varje år den roligaste dagen på jobbet. Det är precis det här vi jobbar för, säger Ingrid Gyllfors. Ingrid Gyllfors kommer tillsammans med stora delar av ledningsgruppen att befinna sig ute på campus för att besiktiga rum och lägenheter, och samtidigt möta inflyttande studenter. På Lappkärrsberget, Stockholms studentbos

Intensivt arbete för att få fram fler lediga studentbostäder inför terminsstart2.7.2019 07:00:00 CESTNyheter

Den 11 juli skickas antagningsbeskeden ut för höstens högskoleutbildningar. Samtidigt som de blivande studenterna får ett glädjande besked, upplever många stor stress inför sitt boende under studietiden. Hos Stockholms studentbostäder pågår ett intensivt arbete för att få fram så många bostäder som möjligt åt studenterna. För att få ett studentrum, dvs ett boende där man delar gemensamma utrymmen och kök, är den genomsnittliga kötiden på Stockholms studentbostäder från 13 månader. Det innebär att det är många som med drygt ett års kötid kan få ett studentrum. Svårare däremot är det att få en så kallad student-etta eller lägenhet, dvs ett boende där du inte delar några utrymmen med andra studenter. Där är genomsnittlig kötid 3-4 år. Om man ser totalt för alla olika typer av studentboenden så var genom-snittlig kötid i maj 2019 för att få en studentbostad 2 år och 1 månad. – Vi vet att det är många studenter som saknar bostad när antagningsbeskeden kommer. Därför är det roligt att vi kan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum