Svenska Friidrottsförbundet

Malmö laddar för Nordiska juniorlandskampen och Nordisk-baltiska mästerskapen

Dela

I helgen, 16–17 juli, genomförs de gigantiska junior- och ungdomstävlingarna Nordiska juniorlandskampen och Nordisk-baltiska mästerskapen i Malmö. En chans att se framtidens friidrottsstjärnor från hela landet!

Foto: Deca Text&Bild Ej fri bild!
Foto: Deca Text&Bild Ej fri bild!

Så är det äntligen dags för de Nordisk-baltiska mästerskapen och Nordiska juniorlandskampen i Malmö. Det är ett av årets största friidrottsevenemang med inte mindre än 150 tävlande i de svenska trupperna. Flera av de aktiva är även uttagna till Junior-VM i augusti. 

Nordiska juniorlandskampen är för U20 och Nordisk-baltiska mästerskapen är för U23 och båda tävlingarna äger rum parallellt under helgen 16–17 juli på Malmö Stadion i arrangemang av Malmö AI.

De svenska deltagarna kommer från hela Sverige, från Haparanda och Umeå i norr till Klippan och Lund i söder och är fördelade på fler än 40 olika klubbar – ett starkt bevis på den bredd som finns inom svensk friidrott.

– Det ska bli fantastiskt kul med ett Nordiskt Juniormästerskap på hemmaplan och de aktiva är väldigt taggade, säger Mikael Wennolf, förbundskapten för U20-landslaget. 

Tävlingarna pågår mellan 11.00 och 17.30 på lördagen och mellan 10.00 och 15.30 på söndagen. Det går att hitta hela trupperna på uttagningssidan på Friidrott.se. Du hittar också mer information om tävlingen via den här länken

Kontaktpersoner: 

U20: Mikael Wennolf, 072-576 28 88

U23: Karin Olsson, 070-924 07 93

Bilder

Foto: Deca Text&Bild Ej fri bild!
Foto: Deca Text&Bild Ej fri bild!
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum