Vänsterpartiet Malmö

Malmöpolitiker i ny intervjubok

Dela
Vänsterpartiets förra partiledare Jonas Sjöstedt utkommer den 17 augusti med en intervjubok. Boken heter Socialister och skildrar partiets historia under de senaste decennierna genom intervjuer med olika partiaktiva. Den lokala vänsterpartisten Anders Skans, gruppledare i Malmö kommunfullmäktige, är en av de intervjuade.
Anders Skans (V), fotograf Emmalisa Pauly
Anders Skans (V), fotograf Emmalisa Pauly

Ett partis historia är alla medlemmars olika berättelser och upplevelser. Genom att intervjua personer med olika uppdrag och erfarenheter skildras partiets historia inifrån. Boken omfattar intervjuer med 20 personer varav en från Malmö: Anders Skans.

- Jag har över 40 års aktivit medlemsskap och det var roligt att berätta om mina erfarenheter. Det ger perspektiv på ett långt engagemang och att tillsammans med alla andra försöka göra skillnad i samhället, säger Anders Skans.

I boken berättar Anders Skans om det politiska uppvaknandet, hur delar av partiet och ungdomsförbundet var konservativt men hur detta förändrats under åren. En annan viktig del i berättelsen är hur Vänsterpartiet i Malmö växte från en liten svag partiförening till Sveriges största.

- Kampen för ett solidariskt och jämlikt samhälle har alltid varit viktigast för mig. Att ha varit en liten del i den positiva förändringen inom partiet känns bra. Men det allra viktigaste har varit att se att det går att förändra politiken både lokalt och nationellt när partiet haft politiskt inflytande, avslutar Anders Skans.

Lördagen den 20 augusti hålls ett samtal om boken med Jonas Sjöstedt, Anders Skans, Saima Jönsson Fahoum, Lund och Eva-Britt Svensson, Växjö och tidigare EU-parlamentariker på restaurangen Folk Mat & Möten vid Nobeltorget i Malmö. Kontakta Anders Skans för mer information. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Skans (V), fotograf Emmalisa Pauly
Anders Skans (V), fotograf Emmalisa Pauly
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum