Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Bygg mobilitetsapp!

Dela

I Göteborg har kommunen en egen parkeringsapp som gör det enkelt att betala parkering samtidigt som Göteborgs stad har en låg kostnad för själva betalningen. Vänsterpartiet vill se en utvecklad lösning för det även i Malmö!

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd

I Malmö betalas istället parkeringsavgiften hos kommunens två parkeringsbolag via privata biljett- och parkeringsföretag. Att ha en kommunal parkeringssapp i Malmö stad skulle göra att parkeringsvgiften inte behöver gå till privata företag och bidra till deras vinst.

- Istället för att anlita privata parkeringsappar kan Malmö stad utveckla en egen mobilitetsapp som skulle göra det möjligt att inte bara betala parkeing, utan också att boka en elbil eller hyra en cykel. Genom att utveckla appen med öppen källkod kan den inte bara bli en bra lösning för Malmö, utan också för anda kommunen som också kan fortsätta att utveckla den. Mobilitetsppen skulle kunna bli användbar för många!, säger Anders Andersson (V) kommunalråd och motionär. 

En kommunal parkerings/mobilitetsapp skulle göra det enklare att förflytta sig och
parkera samtidigt som det skulle vara en god affär för kommunen och medborgarna.

Därför vill vi i Vänsterpartiet att Malmö kommunfullmäktige ger Tekniska nämnden/Malmö stads parkeringsbolag i uppdrag att starta en egen parkerings/mobilitetsapp.

Motionen bifogas i sin helhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CETPressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

Nej till redovisning av friskolor18.12.2020 13:09:42 CETPressmeddelande

Sedan 1 september 2020 går det inte längre att få ut ny statistik från SCB angående fristående skolors betygssättning, lärartäthet och sammansättning av elever då den statistiken nu räknas som sekretessbelagda uppgifter. På dagens möte med Grundskolenämnden tog Vänsterpartiet initiativ för att friskolor ska redovisa sin statistik till Malmö stad i syfte att göra skolsystemet mer rättvist. Tyvärr avslog övriga partier initiativet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum