Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Höj kvaliteten på Malmös cykelbanor!

Dela

Malmö låg 2015 på första plats i Kommunvelometern, en enkät som mäter kommuners satsningar på cyklandet, men har sedan fallit tillbaka och ligger nu endast på tredjeplats. Vänsterpartiet anser att stadens cykelbanor måste förbättras med användaren i fokus, inte bara för att uppnå ett mål om kilometer cykelvägar.

Gunilla Ryd (V)
Gunilla Ryd (V)

- Tänk hur det skulle gå om en bil kör på en väg som utan förvarning upphör eller som helt plötsligt bara smalnar av från två filer till en. Otänkbart eller hur? Men det händer ju våra cyklister!, säger Gunilla Ryd (V) som motionerar om en kvalitetshöjning av stadens cykelvägar.

Vänsterpartiet anser att medborgarnas behov ska vara i centrum vid utformning och kvalitetshöjning genom ett nära samarbete med intresserade organisationer och medborgare, t.ex. Cykelfrämjandet, Critical Mass och Malmö Cykelbud.

Motionen föreslår att enkelriktade cykelvägar ska finnas på båda sidor av icke enkelriktade gator och att cykelvägar inte helt plötsligt tar slut och leder ut i gatan eller leder över vältrafikerade bilvägar.

Vänsterpartiet vill också se att mer och tydligare skyltning, trafikljus och cykelföreträde sätts upp, särskilt där brister identifierats, samt att tillräckliga resurser öronmärks för upprustning av stadens cykelvägar.

- Om Malmö verkligen vill bli framtidens cykelstad krävs mycket mer än det som planeras, cykeln måste prioriteras lika högt som bilen och den måste få ta plats!, avslutar Gunilla Ryd (V). 

Motionen kan läsas i sin helhet på vår hemsida, länk nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunilla Ryd (V)
Gunilla Ryd (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum