Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Motverka Tidöavtalet

Dela
Tidöavtalet har kritiserats från många olika håll. Fackförbund varnar för dess effekter för välfärdens medarbetare, civilsamhällesorganisationer som Rädda Barnen, Civil Right Defenders m.fl. varnar för dess rasistiska innehåll som gör skillnad på barn och barn, människor och människor, beroende på ursprung och medborgarstatus. Tidöavtalets förslag ska inte drabba oss Malmöbor.
Fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges: Emmalisa Pauly

- Vi ser hur Tidöavtalet bidrar till att öka ojämlikheten och ojämställdheten, där de allra rikaste, i majoritet män, gynnas allra mest, samtidigt som klyftorna växer och de allra fattigaste blir allt fler. Vi kan inte ställa upp på det här, säger Emma-Lina Johansson (V) oppositionsråd i Malmö. 

Alla solidariska och humanistiska krafter i samhället måste samlas för att motverka att förslagen i Tidöavtalet blir svensk politik. Vänsterpartiet anser att alla lagliga medel i kommunen ska användas för att motverka de inhumana förslagen som finns i Tidöavtalet. Alla förvaltningar ska genom opinionsbildning och andra lagliga medel göra vad de kan för att inte Tidöavtalets förslag ska drabba oss Malmöbor. 

- Sverige har traditionellt varit ett land som stått upp för rättvisa, humanism och fred i världen. Det är de verkliga traditionella svenska värderingarna. Nu riskerar vi en kraftig förändring av dessa. Vi har en regering i Sverige som grundas på ett Slottsavtal, det så kallade Tidöavtalet, ett historiskt dokument vars grund är inhuman politik, säger Anders Skans (V) gruppledare i kommunfullmäktige. 

Vänsterpartiet föreslår därför i en motion att alla nämnder och förvaltningar ska motverka Tidöavtalets förslag som strider mot redan existerande lagstiftning, t.ex. barnkonventionen, tillgänglighetslagstiftningar och dylikt, samt Malmö stads policies och riktlinjer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Inför en strategisk kompetensförsörjningsplan31.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Personalbristen i välfärdsyrkena är en nationell kris. I Malmö stad saknas exempelvis grundskollärare, undersköterskor, stödpedagoger, fritidspedagoger, arbetsterapeuter, personliga assistenter, fysioterapeuter, specialpedagoger, sjuksköterskor och socialsekreterare, vilket framgår av Sammanställning av Malmö stads nämnders kompetensgap, riskanalyser och planer 2021. Det behövs en strategisk kompetensförsörjningsplan för Malmö stad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum