Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om poetiska brunnslock

Dela

Göteborgs stad har under de senaste åren bytt ut ett antal brunnslock och då passat på att utnyttja ytan till kultur. Vänsterpartiet Malmö tycker att det här är en fin idé för att lyfta fram kulturen i vår vardag och vill att kommunfullmäktige arbetar för att så ska ske.

Emma-Lina Johansson (V) Fotograf: Elakkanin Photography
Emma-Lina Johansson (V) Fotograf: Elakkanin Photography

- Mer kultur åt folket! Det här är ett enkelt sätt att lyfta fram lokala kulturaktörer och samtidigt väcka tankar och skapa möten hos människor på oväntade platser, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd och motionär. 

Projektet har i Göteborg varit mycket lyckat och inte kostat mer än vad underhållningsarbete som detta brukar kosta. Vänsterpartiet motionerar därför om att Malmö stad ska ta fram en plan för hur, var och när brunnslock i Malmö stad i behov av underhåll byts ut mot brunnslock med ingjuten dikt eller dylikt. 

- Det kan finnas andra kulturyttringar än just poesi som passar bra på brunnslock, huvudsaken är att kulturen får ta plats även på nya ställen i staden, avslutar Emma-Lina Johansson.  

Motionen bifogas i sin helhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V) Fotograf: Elakkanin Photography
Emma-Lina Johansson (V) Fotograf: Elakkanin Photography
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Utbyggnadsstrategi av stadens skolor för ökad integration30.9.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Segregationen är en av de allvarligaste utmaningarna som svenskt skolväsende står inför idag. Elever med olika socioekonomisk bakgrund bor i olika delar av Malmö och denna bostadssegregation leder till att elever med olika bakgrund, istället för att mötas och integreras tillsammans i skolan som är målet, går på olika skolor med väldigt olika förutsättningar. Vänsterpartiet motionerar därför idag, tillsammans med Miljöpartiet, om att staden skall arbeta för att etablera socioekonomiskt strategiskt belägna högstadieskolor.

Tillgänglighetsanpassa Malmös kommunfullmäktigesal!30.9.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kan vem som helst ställa sig upp och hålla ett anförande i Malmös kommunfullmäktigesal? Inte idag, och Vänsterpartiet Malmö tycker att det faktiskt ska gå lika bra att sitta och hålla ett anförande i talarstolen. Därför lämnar nu Vänsterpartiet in en motion som syftar till att se över tillgängligheten i kommunfullmäktiges sammanträdessal för såväl ledamöter som åhörare, samt införskaffa höj- och sänkbara talarstolar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum