Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om relationskompetens

Dela

Forskning visar att det framför allt är personalens relationskompetens som avgör hur nöjda äldre är med sin äldreomsorg. Det som betyder mest för brukaren är att känna sig trygg, bli respekterad och lyssnad på som en jämlike. Vänsterpartiet vill därför att Malmö stad utvecklar ett bra kunskapsstöd för relationskompetens och utvecklar relationskompetens inom äldreomsorgen.

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd

- Tid och kontinuitet är viktiga förutsättningar för en god äldreomsorg, men det behövs också nära och goda relationer mellan personal och den äldre om äldreomsorgen skall bli riktigt bra, säger Anders Andersson (V) kommunalråd och motionär.

Relationskompetens handlar om förhållningssätt och om förmågan att inge förtroende
och skapa trygghet, att utveckla en relation med brukaren som baseras på respekt,
empati och inflytande, att få den äldre att känna sig sedd och hörd.

- Personalens relationskompetens kan göra arbetet både bli roligare och lättare samtidigt som den äldre känner sig sedda och mer nöjd. Relationskompetens behöver nu erkännas som viktig, avslutar Anders Andersson.

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum