Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om relationskompetens

Dela

Forskning visar att det framför allt är personalens relationskompetens som avgör hur nöjda äldre är med sin äldreomsorg. Det som betyder mest för brukaren är att känna sig trygg, bli respekterad och lyssnad på som en jämlike. Vänsterpartiet vill därför att Malmö stad utvecklar ett bra kunskapsstöd för relationskompetens och utvecklar relationskompetens inom äldreomsorgen.

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd

- Tid och kontinuitet är viktiga förutsättningar för en god äldreomsorg, men det behövs också nära och goda relationer mellan personal och den äldre om äldreomsorgen skall bli riktigt bra, säger Anders Andersson (V) kommunalråd och motionär.

Relationskompetens handlar om förhållningssätt och om förmågan att inge förtroende
och skapa trygghet, att utveckla en relation med brukaren som baseras på respekt,
empati och inflytande, att få den äldre att känna sig sedd och hörd.

- Personalens relationskompetens kan göra arbetet både bli roligare och lättare samtidigt som den äldre känner sig sedda och mer nöjd. Relationskompetens behöver nu erkännas som viktig, avslutar Anders Andersson.

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om att ta fram en koldioxidbudget24.5.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Sverige har tillsammans med de flesta av världens länder beslutat att agera för att den genomsnittliga temperaturökningen absolut inte ska gå över 2 grader och allra helst inte överstiga 1,5 grader. Men ska vi klara det kan bara en begränsad mängd koldioxid släppas ut i atmosfären. Därför motionerar nu Vänsterpartiet om att Malmö stad ska ta fram en koldioxidbudget och avsätta resurser för att genomföra arbetet som krävs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum