Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Skapa tillgängliga lekplatser!

Dela

Alla barn leker. I leken utvecklas barn till självständiga individer och lär sig att ta hänsyn till varandra. Men alla barn är olika; de har olika intressen, olika hemförhållanden och olika funktionsförmågor. Alla barn ska ha rätt till en genomtänkt utomhusmiljö där alla barn kan leka tillsammans.

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)

- De flesta av Malmös lekplatser är byggda för personer som kan gå, springa, klättra och hoppa obehindrat. Men det finns många sätt på vilka lekplatser kan anpassas så att de passar alla, säger motionären Carin Gustafsson (V).

Barn och/eller föräldrar med funktionsnedsättningar kan ofta inte delta i leken på samma villkor som den med typisk funktionsförmåga och hamnar därför ofta utanför lekens gemenskap. En anpassning kan ofta göras med enkla medel och fungera lika bra för alla. Mycket små förändringar kan vara skillnaden mellan utestängande och välkomnande.

I december 2019 beviljades ett Malmöinitiativ om att stadens temaplekplatser skulle få gungor av gungsätesmodell. Men barn med funktionsnedsättningar vill göra mer än att gunga på en lekplats. Barn med typisk funktionsförmåga begränsar sällan sitt lekplatslekande till att enbart gunga.

Vänsterpartiet föreslår därför att stadens ska ta fram ett program för att göra stadens lekplatser tillgängliga för alla Malmös medborgare. Vi vill att berörda intresseorganisationer ska vara delaktiga i att ta fram programmet. Deras upplevelser och erfarenheter är en viktig kunskap för Malmö kommun att ta tillvara på för att skapa tillgängliga lekplatser. Vi vill också att en lekplatskarta som på ett enkelt sätt visar var Malmös lekplatser ligger och på vilket sätt de är tillgängliga tas fram. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet föreslår stödpaket för Malmöbor och ideella föreningar14.4.2020 05:00:00 CESTPressmeddelande

Kommunledningen har tagit flera initiativ för att stödja det lokala näringslivet på olika sätt - vilket vi tycker är bra, för att trygga jobben och försörjningen. Vi saknar dock ett stödpaket för vanligt folk som drabbas hårt när deras försörjning upphör från en dag till en annan, för alla de som saknar ett hem och för de ideella föreningar som får kämpa hårt under krisen.

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum