Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!

Dela

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.


- Det handlar om allt från oseriösa byggbolag som inte betalar vare sig skatt eller arbetsgivaravgifter till assistansbolag som fuskar med anställningar. För att komma till rätta med dessa stölder av våra gemensamma medel måste Malmö stad skärpa sina rutiner, säger motionären Anders Skans (V) gruppledare och ledamot i kommunfullmäktige.

För att slippa problemen med att samköra register mellan offentliga myndigheter, bör skall-krav finnas i upphandlingar. Företagen måste då lämna ut sina egna uppgifter för att få delta i upphandlingen.

Vänsterpartiet föreslår att vid alla upphandlingar ska företaget som lämnar anbud visa utdrag från Skatteverket som visar att skatter och arbetsgivaravgifter har betalts korrekt de senaste åren. Om företaget ska anlita underentreprenörer måste även dessa lämna samma uppgifter innan arbetet får påbörjas.

- Vi måste ha tydliga regler för att komma åt de ekonomiska brottslingarna, asvlutar Anders Skans.

Motionen bifogas i sin helhet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet föreslår stödpaket för Malmöbor och ideella föreningar14.4.2020 05:00:00 CESTPressmeddelande

Kommunledningen har tagit flera initiativ för att stödja det lokala näringslivet på olika sätt - vilket vi tycker är bra, för att trygga jobben och försörjningen. Vi saknar dock ett stödpaket för vanligt folk som drabbas hårt när deras försörjning upphör från en dag till en annan, för alla de som saknar ett hem och för de ideella föreningar som får kämpa hårt under krisen.

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum