Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin!

Dela

Ett av Malmö stads miljömål syftar just till att värna om och stödja den biologiska mångfalden genom att bevara och skydda naturen samt ta särskilt ansvar för hotade och sällsynt arter som lever i kommunen. Men detta mål är enligt den senaste miljöredovisningen ett mål som inte kommer att uppnås. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vilda biarter på väg att försvinna, Vänsterpartiet kräver därför att Malmö stad värnar om vår biologiska mångfald.

- Vi vill att Malmö Stad tar fram en åtgärdsplan för att rädda bin och andra pollinatörer i linje med motionen. Genom en informationskampanj kan vi också få andra aktörer att bli delaktiga i en livsviktig kamp för klimatet och vår biologiska mångfald, säger motionären Gunilla Ryd (V), ledamot i Miljönämnden och kommunfullmäktige i Malmö.

Gifter från besprutning, matbrist, ett förändrat landskap och klimatförändringar hotar våra bin och även andra pollinatörer, samtidigt är vi helt beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete för att livnära oss. Ungefär en tredjedel av den mat vi människor äter är pollinerad av dem. Vänsterpartiet är medvetna om att om denna utveckling får fortsätta kommer den att få allvarliga konsekvenser för mänskligheten och den biologiska mångfalden. Naturskyddsföreningen uppmanar till att göra bland annat vägkanter till blommande marker, samt kommuner att ta fram åtgärdsplaner för att rädda våra pollinatörer.

Vänsterpartiet uppmanar därför styret i Malmö stad att lyssna på Naturskyddsföreningen och bidra till en positiv klimatutveckling. 

Läs hela motionen här: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum