Åklagarmyndigheten

Man anhållen för försök till mord på en kvinna i Falun

Dela

Åklagare har under natten mellan onsdag och torsdag beslutat anhålla en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en jämnårig kvinna i Falun i går.

– Vi bedömer att det här rör sig om en isolerad händelse och det finns inget som i nuläget pekar mot att den här händelsen skulle vara gängrelaterad. Det som händer just nu i utredningen är att polisen jobbar vidare med förhör och tekniska undersökningar. Enligt de uppgifter jag har fått är målsäganden inte livshotande skadad, säger vice chefsåklagare Helena Falkerby vid Åklagarkammaren i Falun.

Senast på söndag den 14 november kl. 12 måste åklagare besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Målnummer i Falu tingsrätt: B 4020-21.

Då förundersökningen fortfarande är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede kan åklagaren inte lämna några ytterligare upplysningar om själva händelsen just nu.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum