Åklagarmyndigheten

Man anhållen misstänkt för mordförsök

Dela

En man har i natt anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i Vansbro i Dalarna.

Mannen är misstänkt för att ha försökt döda en annan man. De två känner varandra sedan tidigare och det rör sig om en konflikt mellan dem.

Under dagen genomförs förhör och andra utredningsåtgärder. Senast på fredag måste åklagaren ta ställning till om den misstänkte mannen ska begäras häktad.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer och det finns inte mer information att lämna just nu. Ytterligare kommentarer kan tidigast lämnas i samband med en eventuell häktningsförhandling.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum