Åklagarmyndigheten

Man åtalad för grovt koppleri i Nacka och Stockholm

Dela

Kammaråklagare Daniel Suneson har åtalat en 52-årig man misstänkt för grovt koppleri. En person är målsägande. Åklagaren finns tillgänglig per telefon för mediefrågor.

Den 11 mars greps och anhölls en man från Nacka misstänkt för bland annat grovt koppleri. Brottet ska ha pågått under perioden januari 2013 till december 2017 och målsäganden är en kvinna.

- De har haft en relation under brottsperioden, men vilken typ av relation vill jag inte gå in på med hänsyn till målsäganden. Jag menar att det rör sig om ett hänsynslöst utnyttjande, främst för att det har pågått under så lång tid. Den misstänkte mannen har annonserat på nätet efter kunder, haft kontakt med kunderna och bokat hotellrum. Det har varit en omfattande verksamhet där en av drivkrafterna tycks ha varit ekonomisk vinning, säger kammaråklagare Daniel Suneson.

Inledningsvis var mannen även misstänkt för misshandel och våldtäkt, men de brottsmisstankarna har lagts ned.

- Vi uppskattar antalet sexköpare till i vart fall 30 personer. Tio av dem är identifierade och två har delgetts brottsmisstanke om köp av sexuell tjänst. Övriga händelser är preskriberade, säger Daniel Suneson.

Målnummer Nacka tingsrätt:  B 6316-18

Rättegången i Nacka tingsrätt är planerad till den 13, 17 och 18 juni.


Kontakt

Kammaråklagare Daniel Suneson är tillgänglig för media i dag 3 juni kl. 12.30-13.30 på telefon 010-562 55 93.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum