Åklagarmyndigheten

Man åtalas för mord på en kvinna i Falköping i november förra året

Dela

Åklagare Berit Andreasson vid Åklagarkammaren i Skövde har i dag onsdag väckt åtal mot en man i 40-årsåldern som varit häktad sedan i november 2021 misstänkt för mord på en kvinna i Falköping den 5 november. Åtalet som nu väckts mot mannen omfattar misstankar om såväl mord som brott mot griftefrid. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i eftermiddag.

Åtalet gäller det ärende där en kvinna i Skaraborgs län först anmäldes försvunnen den 6 november förra året men två dygn senare hittades avliden i en bostad i Falköping.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4300-21.

Se även tidigare pressmeddelande i ärendet 10/11 2021

Kontakt

Kammaråklagare Berit Andreasson är tillgänglig för media i dag onsdag kl. 13-14 på 010-562 52 40.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum