Åklagarmyndigheten

Man åtalas för mord på sin far i Borlänge

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Falun har i dag väckt åtal i Falu tingsrätt mot en 29-årig man misstänkt för mord på sin far i en bostad i Borlänge i november 2021. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon.

 – 29-åringen som nu åtalas för mordet har varit frihetsberövad som misstänkt för brottet sedan hans far påträffades avliden i sin bostad i november förra året. 29-åringen har under utredningen medgett att han varit på platsen och att han tillfogat sin far vissa skador, men att det har skett i självförsvar. Efter en gedigen utredning av dödsfallet menar jag att det går att bevisa att den åtalade sonen dödat sin far och jag menar att omständigheterna tyder på att det inte kan ha skett i självförsvar, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson som lett förundersökningen.

Målnummer i Falu tingsrätt: B 3971-21.

Kontakt

Kammaråklagare Eva-Lena Jansson är tillgänglig för media i dag torsdag kl. 15.30-16.30 samt i morgon fredag kl. 14.30-15.30 på 010-562 67.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum