Åklagarmyndigheten

Man begärd häktad för mord på kvinna i Falköping

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Skövde har begärt en man häktad vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i Falköping i helgen. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingen i dag onsdag.

Polisen har sedan i lördags den 6 november sökt efter en kvinna i 40-årsåldern som anmälts försvunnen i Falköping i Skaraborgs län.

En man i 40-årsåldern anhölls i sin frånvaro i söndags misstänkt för människorov. Mannen kunde gripas av polis senare under söndagskvällen den 7 november.

I måndags eftermiddag, den 8 november, anträffades en kvinna avliden i en lägenhet i centrala Falköping. Under kvällen kunde utredare konstatera att den avlidna kvinnan med största sannolikhet var den kvinna som anmälts försvunnen i Falköping under helgen. I samband med att kvinnan påträffades avliden rubricerades brottet om från människorov till mord. Kvinnans anhöriga är underrättade.

– Jag beslutade under eftermiddagen i går att begära den anhållne mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Utredningens huvudhypotes är att mannen ensam begått brottet. Mannen var bekant med den avlidna kvinnan sedan tidigare. Efter häktningsförhandlingen i dag kommer förundersökningen att fortsätta med sedvanliga utredningsåtgärder som förnyade förhör, ytterligare tekniska undersökningar och genomgång av beslag, säger kammaråklagare Berit Andreasson.

Häktningsförhandling i målet sker i Skaraborgs tingsrätt i dag onsdag med start klockan 10.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4300-21.

Kontakt

Kammaråklagare Berit Andreasson är tillgänglig för media i dag onsdag klockan 11-12 på 010-562 52 40, efter att häktningsförhandlingen avslutats. Innan häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig för ytterligare kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum