Åklagarmyndigheten

Man begärd häktad misstänkt för medhjälp till försök till mord i Gävle

Dela

Åklagare har i dag torsdag lämnat in en häktningsframställning vid Gävle tingsrätt mot en man på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till mord. Händelsen inträffade den 26 februari 2020 i en lägenhet i Gävle. Mannen är begärd häktad i sin utevaro.

I samma ärende är sedan tidigare en man och en kvinna häktade misstänkta för mordförsök respektive medhjälp till mordförsök.

Häktningsförhandling kommer att ske i Gävle tingsrätt i dag torsdag kl. 14.30.

Målnummer i Gävle tingsrätt: B 661-20.


Kontakt

Chefsåklagare Per Lindqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål är tillgänglig efter häktningsförhandlingen på 010-562 53 85.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum