Åklagarmyndigheten

Man begärd häktad misstänkt för terroristbrott i Visby

Dela

Den 32-årige man som sitter häktad misstänkt för mord i Visby den 6 juli har begärts häktad misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Dessa misstankar har han delgivits tidigare. Nu begärs han häktad för samma brott.

Häktningsförhandling sker i Gotlands tingsrätt i dag onsdag 20 juli kl. 14.

Målnummer i tingsrätten: B 808-22.

Polisen ber om allmänhetens hjälp

Med anledning av händelsen i Visby där en kvinna avled av sina skador efterfrågar nu polisen allmänhetens hjälp om bild- och filmmaterial kring själva skeendet.

Det gäller den 6 juli 2022 kl. 13.40–14.00 på Donners plats i Visby. Om någon har bilder eller filmer sparade från den tiden och platsen önskar polisen att man tar kontakt på telefon 0761-34 38 96.

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Olin vid Riksenheten för säkerhetsmål är tillgänglig för media på plats en kortare stund när häktningsförhandlingen har avslutats. Efter det är han även tillgänglig på telefon i ca 30 minuter, 010-562 59 47.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum