Åklagarmyndigheten

Man misstänkt för mord på kvinna i Luleå har begärts häktad

Dela

I fredags kväll hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds i Luleå. En man anhölls på sannolika skäl misstänkt för mordet. Åklagare har under eftermiddagen i dag måndag beslutat begära den anhållne mannen häktad. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media på plats i tingsrätten efter häktningsförhandlingen.

Häktningsförhandlingar i målet startar kl.14 tisdagen den 3/8 i Luleå tingsrätt. 

Kammaråklagare Jonas Fjellström, som leder förundersökningen, kommer att finnas tillgänglig för media på plats innanför entrén till tingsrättens lokaler under en timme efter att häktningsförhandlingarna avslutats. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig för några kommentarer i ärendet.

Målnummer i Luleå tingsrätt: B 2229/21


Se även tidigare pressmeddelande utskickat 31/7 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum