Region Örebro län

Månadens författare sätter Örebro läns författarskap på kartan

Dela

Örebro län har och har haft många spännande författarskap som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Månadens författare vill synliggöra skrivande personer och förhoppningsvis inspirera många fler i länet att både läsa och skriva.

Det handlar om 12 kommuner – 12 författarskap. Folkbiblioteken i länet har nominerat författare med koppling till den egna kommunen och en referensgrupp har sedan gjort det slutgiltiga urvalet.

- Det är en spännande blandning av genrer och personligheter – både levande och döda. Varje månad, med start januari 2021, avslöjas månadens författarskap i P4 Örebro och uppmärksammas sedan på biblioteken i länet och i sociala medier på olika sätt, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

Ett syfte är att synliggöra Örebro läns författarskap men också att stötta folkbiblioteken, både när det kommer till samverkan och litteraturfrämjande arbete.

- Vi vill vara med och bidra till att skapa ett kreativt och levande kulturlän, där författare och andra konstnärer känner att de har en självklar plats. Att ge barn och unga med författardrömmar inspirerande förebilder, säger Linda Berg Ottoson.

Månadens författare är ett samarbete mellan bland andra Biblioteksutveckling Region Örebro län, Litteratur Örebro län, länets folkbibliotek samt SR P4 Örebro.

För mer information kontakta

Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se   

Telefon: 076-108 72 58

Länk till radioinslag SR P4 Örebro 201208: https://sverigesradio.se/artikel/7619320

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum