SHL Svenska Hockeyligan AB

Månadens Spelare i oktober: Daniel Paille, Brynäs

Dela

Brynäsforwarden Daniel Paille blir den andra spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.

– Jag är överraskad och hedrad. Det finns många bra spelare här som öser in mål år efter år. Jag vill definitivt tacka juryn som har röstat, och jag är glad, men det är bara min första månad så jag vill givetvis fortsätta prestera och göra mål, säger Daniel Paille i en intervju med C More.

Det kanadensiska stjärnförvärvet var mållös i september, men i oktober gjorde han åtta mål, hade fyra tvåmålsmatcher och två trepoängsmatcher. Totalt gjorde Paille elva poäng under oktober månad.

– Paille har öst in mål i oktober månad och verkligen visat vilken klasspelare han är. Han har en mer offensiv roll här än i Nordamerika och har klarat övergången galant. Alla åtta mål har kommit under oktober månad vilket tyder på att han börjat hitta rätt – och jag tror att vi kan förvänta oss ännu mer av honom framöver, säger Lena Sundqvist, jurymedlem för Månadens Spelare och kommentator på C More.

Om Månadens Spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare utses av SHL tillsammans med Scandic och C More. Juryn består av samtliga lagkaptener i SHL, Sanny Lindström (C More), Lena Sundqvist (C More), Petter Rönnqvist (C More), Niklas Wikegård (C More), Mathias Kemi (Scandic), Mattias Ek (Expressen) och Tomas Ros (Aftonbladet).

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Vinnande spelare får en prischeck hos Scandic till ett värde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Nyckelord

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum