Region Örebro län

Många företag i länet har sökt och fått ta del av Region Örebro läns företagsstöd

Dela

Region Örebro län har många uppgifter. En bland många är att stötta länets företagare genom olika företagsstöd. Hittills har Region Örebro län genom förvaltningen Regional utveckling fördelat ut närmare 12.5 miljoner kronor entreprenörer runt om i länet.

I dagsläget finns det åtta olika stöd som företagare och entreprenörer enkelt kan söka. Stöden har ett maxbelopp som delas ut under förutsättning att företaget investerar lika mycket som storleken på stödet man får.

– Pengarna som vi fördelat ut hittills är ungefär 12,5 miljoner kronor fördelat på 88 olika företag runt om i länet. Utbetalningarna har fått bra spridning och nått ut till alla delar av länet. Varje år får vi pengar av regeringen som vi ansvarar för att fördela. Stödens omfattning och inriktning varierar beroende på de uppdrag som regeringen gett länen, säger Irén Lejegren, Regionråd vid Region Örebro län.

Ett stöd som varit stort är stöden till livsmedelsbutiker och bensinstationer på landsbygden. Där Regional utveckling hittills under 2019 betalat ut närmare 3,4 miljoner kronor till 13 företag. Vilket är positivt då landsbygden står inför stora utmaningar för att behålla en levande landsbygd.

– Vi kan, som en del av insatserna för regional tillväxt, ge stöd till bland annat projekt för digitalisering, marknadsföring, mikrostöd till småföretag, investeringsbidrag, konsultcheckar och internationaliseringscheckar för dem som vill etablera sig utomlands, säger Malena Pirsech, Utvecklingsledare för Näringslivsutveckling vid Region Örebro län.

Fler kan söka investeringsbidrag genom Region Örebro län

Via Region Örebro läns webbplats kan företagare söka medel för sin verksamhet. För att ansöka om företagsstöd behöver du fylla i en ansökningsblankett som finns på regionorebrolan.se. I ansökan behöver du bland annat fylla i allmänna uppgifter, beskriva din verksamhet och dina investeringsplaner.

Om Regional utveckling

Regional utveckling är den del av Region Örebro län som leder och samordnar länets gemensamma arbete mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet. Förvaltningen arbetar med att skapa utvecklingskraft för ett hållbart och attraktivt Örebro län och ska bidra till att uppfylla visionen för arbetet är Örebroregionen - Sveriges hjärta. En attraktiv och pulserande region för alla.

Nyckelord

Kontakter

Malena Pirsech, Utvecklingsledare för Näringslivsutveckling vid Region Örebro län.

Telefon: 019-602 63 83

E-post: malena.pirsech@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum