Lunds stift, Svenska kyrkan

Många förslag till ny kyrkspira i Borrby

Dela

Lunds stift och Gärsnäs församling gav tre arkitekter och en ljuskonstnär i uppdrag att skissa på hur Sankta Maria kyrkas torn kan se ut i framtiden. Den 31 oktober klockan 16 presenteras förslagen för media och allmänhet.

Sankta Maria kyrka i Borrby
Sankta Maria kyrka i Borrby

De tre arkitekterna Ole Drachmann, Karl Palmberg och Cord Siegel tillsammans med ljuskonstnären Jérôme France ställer ut sina förslag till ersättning för den nedtagna Borrby tornspira i Sankta Maria kyrka under oktober-november. Allmänheten bjuds in att se och kommentera förslagen.

– Det är flera spännande förslag som tagits fram så det ska bli intressant att se hur de tas emot av församlingsborna. Församlingen fattar beslut efter samråd med Lunds stift och länsstyrelsen om vilken idé de vill gå vidare med, säger stiftsantikvarie Heikki Ranta.

Ett par av arkitekterna och representanter för Gärsnäs församling och Lunds stift finns tillgängliga för intervjuer i samband med att förslagen till ny kyrkspira visas upp den 31 oktober klockan 16-18 i Sankta Maria kyrka i Borrby. Förslagen kan sedan även ses den 1 november klockan 10-17, 2 november 10-19 samt 9 och 10 november 10-15.

För mer information:
Stiftsantikvarie Henrik Lindblad, Lunds stift
046-15 55 86, 0708-12 65 87
E-post.

Stiftsantikvarie Heikki Ranta, Lunds stift
046-15 55 06, 0708-89 89 17
E-post.

Projektledare Bengt Wahlgren, Gärsnäs församling
070-549 79 81
E-post. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sankta Maria kyrka i Borrby
Sankta Maria kyrka i Borrby
Ladda ned bild

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum