Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Många kommuner har inte sökt pengar till sommarlov

Dela

Många kommuner har inte ansökt om stöd för sommarlovsaktiviteter och riskerar att missa denna möjlighet att erbjuda sina unga ett bättre sommarlov.

yndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till landets kommuner för att dessa ska ordna aktiviteter på sommarlovet för barn och unga i åldern 6-15 år.  Tanken är att aktiviteterna ska stimulera till deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund.

Hittills har 165 kommuner fått bidraget. Idérikedomen är stor bland kommunerna på hur pengarna ska användas. Ytterligare 23 har ansökt och deras begäran handläggs nu, men 102 kommuner har ännu inte ansökt. 

 -  Det vore mycket synd om inte alla kommuner tar chansen att få pengar till sommarlovsaktiviteter. Alla barn och unga har rätt till ett utvecklande och innehållsrikt sommarlov. Det stöd vi ger är en möjlighet för kommunerna att ordna bra aktiviteter och att utöka sin verksamhet jämfört med tidigare år. Jag hoppas nu att alla kommuner i landet ansöker om detta stöd.  Allt för många barn kommer tillbaka till skolan när höstterminen startar och har inget att berätta från sommaren. Det skapar ett utanförskap, säger generaldirektör Lena Nyberg. 

MUCF räknar med att i år kunna fördela närmare 200 miljoner kronor.  

Sista ansökningsdag är 1 juli 2016. 

Länk: http://www.mucf.se/bidrag-till-sommarlovs-aktiviteter

Kontakt: kommunikationschef Anders Hagquist, 070-663 39 18

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum