Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Många kommuner har inte sökt pengar till sommarlov

18.5.2016 09:30 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Många kommuner har inte ansökt om stöd för sommarlovsaktiviteter och riskerar att missa denna möjlighet att erbjuda sina unga ett bättre sommarlov.

yndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till landets kommuner för att dessa ska ordna aktiviteter på sommarlovet för barn och unga i åldern 6-15 år.  Tanken är att aktiviteterna ska stimulera till deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan deltagare med olika social bakgrund.

Hittills har 165 kommuner fått bidraget. Idérikedomen är stor bland kommunerna på hur pengarna ska användas. Ytterligare 23 har ansökt och deras begäran handläggs nu, men 102 kommuner har ännu inte ansökt. 

 -  Det vore mycket synd om inte alla kommuner tar chansen att få pengar till sommarlovsaktiviteter. Alla barn och unga har rätt till ett utvecklande och innehållsrikt sommarlov. Det stöd vi ger är en möjlighet för kommunerna att ordna bra aktiviteter och att utöka sin verksamhet jämfört med tidigare år. Jag hoppas nu att alla kommuner i landet ansöker om detta stöd.  Allt för många barn kommer tillbaka till skolan när höstterminen startar och har inget att berätta från sommaren. Det skapar ett utanförskap, säger generaldirektör Lena Nyberg. 

MUCF räknar med att i år kunna fördela närmare 200 miljoner kronor.  

Sista ansökningsdag är 1 juli 2016. 

Länk: http://www.mucf.se/bidrag-till-sommarlovs-aktiviteter

Kontakt: kommunikationschef Anders Hagquist, 070-663 39 18

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum